Särtsu piljarditurniiri võitis Karl Tšekenjuk

Piljarditurniiri esikolmik. Foto Õnnela Prigo

Lihulas peeti jõulueelne piljarditurniir Särts A&T OÜ auhindadele, millest võttis osa üheksa mängijat. Lisaks praegustele ja endistele Lihula spordimeestele osales külalismängijad ka Haapsalust ja Lõpelt.

Turniir kestis kaks päeva. Laupäeval selgitati seitsmetunnise turniiri põhjal välja poolfinaalidesse pääsejad. Pühapäeval jätkati poolfinaalide ja kohamängudega.

Loos viis kokku väga võrdsed paarid. Nii et kõigis paarides läks kahe võiduni peetavates duellides vaja kolme mängu. Võitjad pääsesid plussringi, kuid midagi kadunud ei olnud ka miinusringi langenutega. Pidi olema täpsust, külma närvi ja kannatlikkust, et miinusringi tihedast sõelast ennast medalikohtumisteni mängida.

Esimestena jõudsid poolfinaali Karl Tšekenjuk ja Uku Hinsberg. Tšekenjuk oli esimeses voorus mängudega 2:1 alistanud Adil Safarovi ja teises ringis Argo Mõtti, mängudega 2:0. Hinsberg aga oli esimeses voorus mängudega 2:0 üle Enn Veskeri ja teises ringis 2:1 Andri Raudkivist.

Kolmandana jõudis läbi miinusringi poolfinaali Jaanus Getreu. Esimeses ringis jäi ta mängudega 1:2 alla Argo Mõttile. Seejärel alistas ta miinusringi kahes duellis 2:1 nii Chris Linderi, kui ka Randel Plaasi.

Neljas poolfinalist selgus Argo Mõtti ja Randel Plaasi vahelisest duellist. Siin oli parem Mõtt, kes mängudega 2:0 Plaasi alistas.

Pühapäevased poolfinaalid ja kohamängud olid väga huvitavad. Esimesest poolfinaalist pääses võitjana turniiri finaali Karl Tšekenjuk, võites Uku Hinsbergi.

Teine poolfinaal oli ülimalt pingeline. Taas olid vastamisi, nii nagu turniiri esimese kohtumises Jaanus Getreu ja Argo Mõtt. Esimese mängu võitis Mõtt, teise Getreu. Kolmas, otsustav kohtumine oli segu taktikast ja psühholoogiast. Võrdsed vastased üritasid teineteist igal viisil üle kavaldada. Getreu edu oli juba kuue palliline, kuid Mõtt tuli targa mänguga jõudsalt järele. Mängu lõpus oli aga õnn Getreu poolel ja ta sai maguse 2:1 revanši.

Finaalis seega Jaanus Getreu ja Karl Tšekenjuk. Siin suutis Tšekenjuk kahes mängus napilt, kuid kindlalt üle olla. Teise mängu efektse lõpulöögiga kuulus Särtsu piljarditurniiri esikohakarikas Karl Tšekenjukile. Teine koht Jaanus Getreu, kolmas koht Argo Mõtt.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments