Aivar Õepa: ära unista valitsusest, müüja!

Aivar Õepa

Aivar Õepa

Ansambli Hübriid solistina võõra linna tuledest laulnud Mart Helme arvab siseministrina, et näiteks müüjana oma töökarjääri alustanud naine ei tohiks jõuda välja peaministri ametisse.

Aga huvitav, kus on ühe basskitarristi-laulja-meelelahutaja karjääri lagi? Ja kas ta oma esimesest rollist ka kunagi välja tuleb?

See pidada küll olema Helme isiklik arvamus. Nagu vabariigi valitsuse ministril võiks olla avalikkuse ees palju eri seisukohti – ministrina, partei liidrina, raadio saatejuhina, kaabukandjana – ning palju eri nägusid. Läheb aga raadiostuudiosse ja polegi enam minister, ongi kohe hoopis teine inimene, teiste seisukohtade ja arvamustega, tsiteerib Uljanov-Leninit ja mängib šovinisti.

Helme pole silmanähtavalt mõistnud, mis ametis ta on ja kuidas selles ametis käituma peab. Veel hullem, ta on ikka veel meelelahutaja. Mingit sisemist arengut pole toimunud, ta käitub endiselt nagu teisejärgulise bändi bassimees, kes arvab, et on lahe säga, kui ta tüdrukutega ülbitseb. Aga see on kõigest osa probleemist.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mis
4 aastat tagasi

jama see Aivar nüüd paneb?

Erx
4 aastat tagasi

Hästi on välja toodud mõne ministri tühisus.

2. kodanik
4 aastat tagasi

Kui see soigumine nüüd kõrvale jätta, siis kasvõi üks reaalselt mõõdetav väärtus, mille poolest elu halvemaks on läinud?

Juss
4 aastat tagasi

Haige demagoogiline möla selle kõige otsesemalt tähenduses on see üllitis.

Urmas
4 aastat tagasi
Reply to  Juss

Juss! Väga vigane eesti keel.

Leenu
4 aastat tagasi

Aga meie siseminister oli kehvake laulja…..

lugeja
4 aastat tagasi
Reply to  Leenu

Kõige hullem ongi see, et Helme toetajad ei saa nagu arugi, et nende juhi käitumises midagi valesti on. Või lihtsalt ei taha sellest aru saada.