Helme põllumeestele: kui te rahul ei ole, siis järgmises eelarves ei võitle teie eest keegi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Martin Helme
Martin Helme. Foto: Ave Maria Mõistlik / Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license

Rahandusminister Martin Helme (EKRE) ütleb, et kui põllumehi valitsuse pingutus ei rahulda, ei võitle järgmine kord nende eest eelarveläbirääkimistel mitte keegi, kirjutas Postimees.

“Arvan, et põllumehed peaksid ikkagi olema sellega rahul, et nii keerulises eelarveseisus on suudetud nende peale nii palju mõelda, et see summa välja ajada,” ütles Helme Postimehele.

Helme ütles, et see ei ole ähvardus. “Ma lihtsalt ütlen, et inimesed peavad aru saama sellest, mis on eelarve tegemise kontekst. Meil oli vaja eelarve tegemise kontekstis kärpida 150 miljonit eurot. Iga sendi pärast käis tõsine kaalumine, tõsine vaidlus,” lausus Helme.

Põllumeeste sõnul on valitsuserakonnad vaatamata lubadustele vähendanud järgmise aasta riigieelarves põllumajanduse siseriiklike hüvitiste (top-up) summat 15,3 miljonilt 10 miljonile eurole.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Märkamine ja tegelikkus
4 aastat tagasi

Kesikute promotud tasuta ühistranspordi toetus oleks põllumeestele asja eest nagu rusikas silma, aga kus siis sellega – kesikutele lähevad pensionäride hääled kaduma ja pole enam Toompeale asja

mujale soodsam paigutada
4 aastat tagasi

Oli vaja kärpida, sest kõlavamad teemad on olulisemad, kui mingid põllumehed. Hääli on vaja, vaja on poliitikutel endil särada ja sätendada. Põllumeestele saab öelda – säh võtke see pisku, kui väheks jääb – lakkuge panni.

Ats
4 aastat tagasi

teile kaubeldi nullist eurist viis milli, aga ei taha aru saada sellest, et null on väiksem nummer kui viis. Krt võtaks!

hääled käes ja aidaa!
4 aastat tagasi
Reply to  Ats

Ja mida enne valimisi lubati? Ja mida unustati eelarvesse lisada? See krt. on kohatu.Praegu polegi küsimus niiväga selles, kui palju saadi vaid hoopis kui palju lubati.

U.R
4 aastat tagasi

Üks erakond ei valitse tervet riiki ja ei koosta üksi riigi eelarvet kahjuks või õnneks. Üritage mõista seda!

olgu täidetud
4 aastat tagasi
Reply to  U.R

just, just – kogu see imelik kooslus (nimetab end valitsuseks) seda lubaski.

Soh
4 aastat tagasi

Ähvardavalt rumal jutt.

Imelik
4 aastat tagasi
Reply to  Soh

Selles mõttes küll, et ka põllumees on valija ja huvigrupp jne. Ehk kui ei seisa, eks siis survestatakse seisma ja tehakse ka vastavalt valikuid. Tõde on küll see, et oma valitsust peksta eurotoetuste ebavõrdsuse osas on küll tulutu tegevus minu meelest.

Düng
4 aastat tagasi
Reply to  Imelik

Kommentaarid pôllumeestelt peale valimisi-ega rehvorm meid toetanudki. Nüüd vastus käes, et seis sama, seiske seal kus teie koht. Räuskamist ainult rohkem.
Kelle rida veel kui mitte valitsuse oma põllumeeste eest EU-s seista

2. kodanik
4 aastat tagasi
Reply to  Düng

Kas viie miljoni võrra vähem surnud lehma toetust on seda tänitamast väärt. Ja mis puudutab selle valitsuse toimetamisi põllumeeste eest seismisel EU-s, siis läbirääkimised on alles ees ja kriitika või heakskiit oleksid kohased peale seda, kui on tulemused ette näidata?

juss
4 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Kui ei suuda maksta, siis nii ütledki! Kuigi enne valimisi see kloun ju praalis, et raha vedeleb maas!

Ats
4 aastat tagasi
Reply to  juss

saigi ju kaubeldud välja, täitis oma lubaduse, mitte küll kohe saja protsendiliselt , aga nullist ikka viie milli võrra rohkem. Teie kloun poleks ehk sedagi suutnud

Ats
4 aastat tagasi
Reply to  Soh

põhjendage palun, mismoodi rumal!? Minuarust aus jutt oli