Mart Helme kasvatas 30 aasta eest Matsi külas pulle

Lääne Elu

info@le.ee

Mart Helme Foto: Arvo Tarmula
Mart Helme Foto: Arvo Tarmula

Täna 70. sünnipäeva tähistava siseministri Mart Helme elus on ka üks vähetuntud peatükk – pullide kasvatamine Pärnumaal Matsi külas.

„Poe taga majas oli meil jõusöödaait, sealt käiski Mart Helme oma pullidele jõusööta ostmas,” mäletab pool sajandit Saulepi poes müüja ja juhatajana ametis olnud Luule Arusalu väga hästi.

Jõusööta, mis pullid priskeks kasvatas, müüdi toona Saulepi poes lahtiselt, otse ostja kotti. Kilo maksis 13 kopika ringis. Veel on Luule Arusalule meelde jäänud, et pullikasvatusest saadud raha eest ostis Helme auto. See olnudki tavaline, et paari-kolme aastaga õnnestus selle äriga vähemasti autoraha kokku saada. Aga eks enne tuli ikka parasjagu rahmeldada ka.

Mis aga Helmede pere ja Saulepi poe suhetesse puutub, siis räägib Luule tunnustavalt, et Mardi poeg Martin, kel kunagises pullikasvatuse paigas on nüüd suvemaja, astub aeg-ajalt ka kohalikust poest läbi.

Loe pikemalt Maalehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Agu
4 aastat tagasi

Palju Õnne sünnipäevaks Mardile!!!

vot on
4 aastat tagasi

Uudis?!

Imelik
4 aastat tagasi
Reply to  vot on

artikkel töesti.

Juss
4 aastat tagasi

Võiks jätkuvalt pullidega pulli teha mitte riigi ja lammastega

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  Juss

mida te irisete. Väga asjalik mees on, parem ikka, kui muud ümmarguse jutu ajajad.

Erx
4 aastat tagasi
Reply to  Agu

Oh õudust.