12

Juhtkiri: slaalomirada Haapsalu peatänaval

Lääne Elu

info@le.ee

Haapsalu peatänav on juba teist nädalat kui slaalomirada, mis ajab autojuhte kimbatusse ja tekitab segadust. Iseenesest pole see keeruline lugu: äravajunud kanalisatsioonikaevude kaaned oli vaja tõsta õigele tasemele. Mõeldud, tehtud – augud on ilusasti lahti freesitud, ootavad uut asfalti. Tööde lõppemisel on ka autojuhid kindlasti rõõmsamad, et tee on siledam ja mugavam sõita.

Mõne augu täitmine uue asfaldiga ei tohiks kaua aega võtta, poole päevaga peaks korras olema. Kuum asfalt jahtub ruttu ja tee saabki korda.

Tegelikkus on aga see, et täitmist ootavad asfaldiaugud laiutavad Haapsalu peatänaval juba kaks nädalat. Kuna peatänav on ka väga halvasti valgustatud, on ilmselt nii mõnigi juht aukudesse sõitnud, vandunud ja kirunud ning sõitnud edasi.

Haapsalu peatänav vajab hädasti suurt remonti, sest on ära vajunud, haljastus on aegunud ja kole, parkimisvõimalusi napib. Seda kõike saaks korraldada rekonstrueerimistöödega. Haapsalu linnavalitsus on valinud selle asemel mõne augukese parandamise ja seegi töö võtab arusaamatult palju aega.

Kui kaua veel peab läbima slaalomirada peatänaval? Kui kaua veel peab taluma hoolimatust autojuhtide ja teiste liiklejate suhtes? Need küsimused püsivad vastuseta. Õigupoolest ongi nendele retoorilistele küsimustele keeruline vastata, sest need on rohkem etteheited.

Kui turismihooaeg on lõppenud, pole linna liikluskorraldus enam kellegi asi. Kui oleks suvi ja oleks tulemas näiteks Haapsalu linnapea isikliku ärina korraldatav rokifestival, küllap siis linnafirmad ja -ametnikud kiiresti asja korda ajaksid. Aga on talv, linnas pole kedagi peale alaliste elanike ja nende heaolu pole tähtis. Mahub ju mööda sõitma? Ikka mahub, kuidas teisiti, aga minnalaskmismeeleolu paistab tööde taolisest korraldusest välja.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Jalakäija
Jalakäija

Aselinnapea Mäesalu lubas, et oktoobrikuus alustatakse 2019.aasta kaasava eelarve arvelt Metsa tänava kõnnitee ehitust. Oktoober läbi, aga mittemingit ehitust pole alanud. Mida nüüd linnavalitsus ootab? Talve tulekut?

Juku
Juku

Iga mää peale ei tasu veel erutuda. Las i imesed nüüd puhkavad ennast raskest suvest välja.

linnakodanik
linnakodanik

Miks siis suud lahti teha, kui sealt midagi vettpidavat välja ei tule?

ega
ega

siin valimistest ka abi pole kui rahvas nii loll on……..valib ju ikkagi rahvas.

Juku
Juku

Valitsejad on rahva nägu.

väints
väints

Mina küll ei ütleks, et midagi väga hullu nüüd on. See kaks nädalat natuke ettevaatlikumalt sõita…
Linn areneb jõudsalt, vaadake enda ümber!
Super!

Ära
Ära

See ju uue traditsiooni juurutamine: sügisel alustame ja kevadel lõpetame

Juku
Juku

See on ehe näide ametnike ja linnafirma juhtide mõttemaailmast. Tulemustest palk ei sõltu. Hivitav kas fra mares on ka selline mentaliteet? Laseme basseini tühjaks 2-3 nädalaks, et paar plaati vahetada ja las kunded vahivad niisama tühja basseini ääres?

Kägu
Kägu

Ega siin ei aita muud kui valimised. Tundub,et ametnikud elavad paralleelmaailmas ning liiguvad lendaval vaibal.Selle asemel,et mõistusega liiklust korraldada ja juhtide elu kergemaks teha, on keset tänavat endiselt betoonmunad jalakäijate märgiga ning ma ei imestaks üldse, kui selliseid ka mujale topitakse.

Valija
Valija

Tundub, et Haapsalus ei aita ka valimised. Sel ajal käituvad juhid hoopis teisiti, viisakalt ja vastutulelikult. Lisaks hulk ilusaid lubadusi 🙂

Auto Juht
Auto Juht

Kui sa pead silmas kultuurimaja ees olevaid märke ülekäiguraja peal, siis need on ainult abiks. Paljude juhtide jaoks oleks see ülekäigurada siiani muidu suur üllatus

juss
juss

Vanalinna võiks üldse autodele sulgeda!

wpDiscuz