Juhtkiri: õiglasem riik

Lääne Elu

info@le.ee

Kui regionaalminister Madis Kallase (SDE) plaan läheb läbi, siis saavad vaesemad vallad raha juurde. Kava järgi peaks juba tulevast aastast laekuma nende arvele rohkem tulumaksu, aga rikkamate arvelt. Reformierakondlikku Eestit pole just liiga tihti valitsetud sellise printsiibi järgi. Veel kuu aega tagasi oli regionaalminister meeleheitel, sest kohalike omavalitsuste tulubaasi muutmine edenes vaevaliselt. Lubas ju minister isegi tagasi astuda, kui valitsuses kokkuleppele ei jõuta ja sotside plaan läheb vett vedama.

Läänemaa omavalitsusjuhidki on plaanist rääkides ettevaatlikud ja otsivad sõnu. See on samm õiges suunas, kohalike omavalitsuste tulubaasiga tuleb midagi ette võtta, aga… Arusaadav, et rikas Harjumaa pole rahul. Suurem osa Eestist kiratseb, omavalitsusjuhid kalkuleerivad, kust veel oleks võimalik kokku hoida või toetust küsida, et teed ei tolmaks, prügi saaks sorteeritud ja veetud ning elu veidigi edeneks. Rikkamatelt midagi endale saada ei tundu siiski päris õige. Ja muidugi ei tundu see õige rikastele endile.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ekstaole
16 päeva tagasi

Nagu kirjutas Rudolf Rimmel:

isamaalased üksi ja grupiti
müüvad Eestimaad hulgi ja jupiti
müügi vahel nad rõõmuga kisavad
armas eestlane armasta isamaad

luuakse
17 päeva tagasi

suure peetri majandusmudelit