5

Apteegireform võib senisel kujul ära jääda

Praeguse seaduse järgi kaotaks Haapsalu kaks ja Lihula oma ainsa apteegi. Arvo Tarmula
Praeguse seaduse järgi kaotaks Haapsalu kaks ja Lihula oma ainsa apteegi. Arvo Tarmula

Koalitsiooni apteegireformi töörühm arutas teisipäeval teiste muudatusettepanekute seas võimalust, et loobutakse nõudest, mis keelab ravimite hulgimüügiga tegeleval ettevõttel apteeke omada. Samuti on võimalus, et seadusest kaotatakse proviisoromaniku nõue.

Kui kaotada apteegireformist nõue, et ravimite hulgimüügiga tegelev ettevõte ei tohi samal ajal apteeke omada, ning loobuda ka nõudest, et apteegi enamusosalus peab kuuluma proviisorile, tähendaks see sisuliselt apteegireformi sellisel kujul ärajäämist, vahendas „Aktuaalne kaamera”.

„Me näeme väga selgelt, et eksisteerib oht, et Eestis läheb terve hulk apteeke kinni. Lähevad kinni väikestes kohtades, lähevad kinni ka minu valimisringkonnas Mustamäel ja Nõmmel. Kui sul jääb alles 30 apteegist 20, siis see ka tähendab kättesaadavuse vähendamist,” rääkis rahandusminister Martin Helme.

Praegu kehtiva apteegireformi järgi tuleb Haapsalus sulgeda kaks apteeki ja Lihulas sealne ainus apteek.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Eda
Eda

Kahjuks ei kajasta Pärnu Postimees Lääneranna uudiseid. See uue valla liitumine ja harjumine võtab ikka veel kaua aega. Väga olulised sündmused leiavad Lääne Elus kajastamist, Pärnu Postimehes aga kahjuks mitte

nimi
nimi

No see on küll kurb, et lihulast ära kaob, aga haapsalus ei saaks arugi kui 2 kadunud on. Siin haapsalus neid jagub.

Lihulast
Lihulast

Uudistes nägin, kuidas proua Tallinnast arvas, et pole probleemi, kuna apteeke igal nurgal, aga Lihulas näiteks pole! Loodan, et jääb ikka alles.

Vaino
Vaino

Kas Lihula linn kuulub Pärnumaa või Läänemaa alla?
Kus on Pärnumaa Postimees, miks ei kajasta Lääneranna valla ja Lihula linna uudiseid?

Kati
Kati

Pärnu Postimees ei kajasta Lihula uudiseid kahjuks.

wpDiscuz