Kolmapäeval algab Posti–Vaba–Mihkli–Karja ristmiku remont

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Oktoober 2019. Slaalomirada Haapsalu peatänaval. Foto: Urmas Lauri
Slaalomirada Haapsalu peatänaval. Urmas Lauri

Kolmapäeva hommikul läheb Haapsalu vanalinna algust tähistaval ristmikul lahti remont, mis algab teekatte freesimisega ja kestab kuni reede õhtuni, mil peab maha saama uus asfalt.

Kuna Posti–Vaba–Mihkli–Karja tänava ristmikul on mitu kaevuluuki, teekate nende ümber on aga vajunud ja auklik, otsustati ristmik rekonstrueerida. „Ristmikule tuleb 245 ruutmeetrit uut teekatet,” ütles Parbus.

Ehitushanke võitnud Lääne Teed hakkab kolmapäeva hommikul sõiduteed freesima, uut asfalti hakatakse panema neljapäeval, reedega peavad kõik tööd tehtud saama.

„Tööde ajaks ristmikku ei suleta, samuti ei muutu midagi bussiliikluses. Küll aga muutub sõidutee vahepeal ühesuunaliseks. Palun jälgige liiklusmärke,” ütles Haapsalu avalike suhete spetsialist Tõnu Parbus.

Samal ajal asfalteeritakse lõpuks ära ka kanalisatsioonikaevude ümbrus Posti tänaval. „Plaani ja kokkuleppe järgi oleks pidanud see tehtud olema juba nädal tagasi. Ehitaja lubas meile, et selleks reedeks saab kõik tehtud,” ütles tööd tellinud Haapsalu veevärgi juht Kaido Erik.

Parbus selgitas, et asfalt kaevuluukide ümbruse jaoks pidi esialgsete plaanide järgi tulema Suur-Lossi tänava asfalteerimisest, kus teeb töid Rannavesi Ehitus. Paraku kulus kogu tellitud asfalt ära ja peatänava jaoks ei jäänud midagi üle. „Kaevude ümbrusele kuluv asfaldikogus on nii väike, et sellist kogust ei olegi võimalik tellida ega paigaldada,” ütles Parbus. „Kolmapäevast reedeni toimub Väike-Mere tänava asfalteerimine. Siis lõpetatakse ka Posti tänava kaevude ümbruste asfalteerimine.”

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments