Anvar Samost: kas võtaksite vastu raha, mis teile ei kuulu?

Anvar Samost. Foto: erakogu

Anvar Samost. Foto: erakogu

Ausus ei ole paraku inimese loomulik olek, kuid see muudab elu paremaks, mistõttu edukamad on ühiskonnad, kus varastamine on vastikuks tehtud.

Ukrainas valiti hiljuti uus parlament. Suur osa rahvasaadikutest vahetus, sest valijad soovisid muutust ja vabanemist riiki aastakümneid kurnanud korruptsioonist. Mõne nädala eest käis üks mu tuttav Ukrainas ja kohtus mitmete sealsete oluliste inimestega. Küsisin, mis mulje jäi, kas asjad hakkavad arenema paremas suunas? Üllatuslikult ütles ta, et on pigem pessimistlik.

Oma kohtumistel oli tuttav kuulnud, et Ukraina oligarhid ja muud sealsest laialdasest poliitilisest korruptsioonist elatuvad tegelased on väheste nädalatega jõudnud uutele parlamendi liikmetele teha pakkumised. Lihtsustatult näevad need välja nii: miljon dollarit kohe, edaspidi sada tuhat dollarit kuus. Vastuteenet pole esialgu vaja osutada.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Igatahes
4 aastat tagasi

Lõdvalt, nagu enamus riigikokutajaid