Helle-Moonika Helme: minister ei ole veel merepäästeüksuse sulgemisest kuulnud

Helle-Moonika Helme. Foto: Arvo Tarmula

Riigikogu EKRE fraktsiooni liige, Läänemaalt valitud Helle-Moonika Helme kuulis PPA plaanist kaotada Haapsalus merepäästeüksus esimest korda Lääne Elu ajakirjanikult. „Isegi minister ei ole seda veel kuulnud,” ütles Helme.

Helme hinnangul on tegemist PPA initsiatiiviga, mis on tulnud tõenäoliselt arusaamast, et kulusid peab kärpima. „Minu ja siseministri seisukoht on, et politseid ja piirivalvet tuleb, vastupidi, tugevdada ja selline asi kindlasti ei leia toetust,” ütles Helme.

Helme meelest on nii mere- kui ka piirivalve olemasolu lisaks idapiirile oluline ka läänepiiril. Tema sõnul on vaenlasel isegi kergem tulla läänest ja sel juhul saaksid esimese löögi saared ja Läänemaa.

„Politsei- ja piirivalveameti plaan ei ole kuidagi praeguse valitsuse ja siseministri seisukohtadega kooskõlas,” ütles Helme.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mihkel
4 aastat tagasi

Huvitav, kas Helle-Moonika Helme on siseministri Mart Helme suuvooder, või lihtsalt tahab kamandada-õpetada (nagu ikka selles eas naised) oma meest Helme Marti, mida ta võib teha või öelda.

Martin
4 aastat tagasi

Kas Lääne Elus mõni professionaalne ajakirjanik kah alles on? Kui kopp on rikkis, siis võtan ühendust kopamehe abikaasaga ja pärin, mis kopal viga on?

juss
4 aastat tagasi
Reply to  Martin

Aga kuidas siis teisiti? Loomulikult teeb otsused Moonika ja Mart ainult allkirjastab! Ja kui vastu puikleb, k.pilt ja supilt maha! Ordnung muss sein!

Juku
4 aastat tagasi

Kuidas on võimalik, et eelarvelisi otsuseid võetakse vastu ilma ministri nõusolekuta? Kas Vaher teeb soolot?

Päästja
4 aastat tagasi

Pereringis arutatakse riigisaladusi. Peaks selle perekond Helme Riigisaladuste lekitamise eest Siberisse (Sillamäele) asumisele saatma. Saaks eestimaalane ka rahus elada!

tore oleks
4 aastat tagasi
Reply to  Päästja

Pereringis võiks ju siis ministrit ka teavitada. Proua on ilmselgelt informeeritud olulisest, ebaolulisest ja ka mittevajalikust kõige paremini.

vot siis
4 aastat tagasi
Reply to  tore oleks

vabandust, kuid ma ei teadnudki, et pr. Helme on nüüd siseminister

Tont
4 aastat tagasi
Reply to  Päästja

Lammas oled ! 🐑 Kui on tark naine,võib kõike arutada.