Ametiühingute hinnangul ei tohiks riik võtta Eesti Postist dividende

Lääne Elu

info@le.ee

Omniva postkastid. Foto: arhiiv
Omniva postkastid. Foto: arhiiv

Ametiühingute peavad ebaõiglaseks olukorda, kus riik võtab endale kuuluvast Eesti Postist dividende, kuid samal ajal saavad suurem osa postiettevõtte töötajatest miinimumilähedast töötasu, kirjutab ERR.

Eesti Side- ja Teenindustöötajate ametiühingute liit ja Eesti Transpordi ja Teetöötajate ametiühing saatsid pöördumise peaminister Jüri Ratasele, rahandusminister Martin Helmele ja väliskaubanduse ja IT-minister Kert Kingole, milles taotlevad kolmepoolset kohtumist, et saada infot riigi kui omaniku seisukohtadest AS Eesti Post arengutest.

“Ametiühingud ei anna hinnangut juhtimiskvaliteedi või otsuste õiguse üle, vaid juhivad riigi kui omaniku tähelepanu, et postiteenuse kvaliteet on väga suures osas seotud töötajate motiveeritusega. Riigi omanduses oleva ettevõtte puhul oodatakse ettevõttelt, et see oma tegevuses ja toimimises põhimõtetega oleks eeskujuks teistele tööandjatele ja tegutseb sotsiaalselt vastutustundliku ettevõttena,” seisab pöördumises.

Valitsus otsustas tänavu Eesti Postist võtta 1,6 miljonit eurot dividende.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments