Anna Hints on aasta eurooplase kandidaat

Lääne Elu

info@le.ee

Anna Hints. Foto: Malle-Liisa Raigla
Anna Hints. Foto: Malle-Liisa Raigla

Haapsaluga seotud filmirežissöör Anna Hints on üks kolmest kandidaadist aasta eurooplase aunimetusele. Rahvahääletus aasta eurooplase leidmiseks kestab 8. maini.

Euroopa päeva puhul soovivad Euroopa Komisjoni Eesti esindus ja Euroopa liikumine taas tunnustada inimest või organisatsiooni, kes on aidanud seista euroopalike väärtuste eest, suurendada Eesti inimeste teadlikkust Euroopa Liidust ning teinud Eesti Euroopas nähtavamaks.

Aasta eurooplase aunimetusele kandideerivad:

  • Kusti Salm, kaitseministeeriumi kantsler, kes on oluline Euroopa kaitsepoliitika kujundaja, seisab tugevalt Eesti huvide eest ELis ning töötab selle nimel, et Eesti ja Euroopa oleksid kaitstud.
  • Kristi Raik, Euroopa julgeoleku ja välispoliitika ekspert, kes on aidanud Eesti inimeste jaoks lahti mõtestada meie kohta Euroopas ja mõista paremini Euroopa välis- ja kaitsepoliitika suundumusi.
  • Anna Hints, filmirežissöör, kes on oma loominguga tutvustanud Eestit Euroopas ja mujal maailmas ning võtnud sõna naiste- ja lastevastase vägivalla teemal.

Eelmisel aastal pälvis aasta eurooplase tiitli peaminister Kaja Kallas.

Kandidaadid pakkus välja neljaliikmeline žürii, kuhu kuuluvad: ajakirjanik Evelin Kaldoja, ettevõtja Indrek Kasela, riigisekretär Taimar Peterkop ja Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Vivian Loonela.

Aasta eurooplane selgub rahvahääletusel. Tiitli saab rahvahääletusel kõige rohkem hääli kogunud kandidaat. Hääletus lõpeb 8. mail kell 16.

Tänavu 1. mail täitub Eestil 20 aastat Euroopa Liidus. Sel puhul annab žürii välja ka aastate eurooplase tiitli, mis läheb inimesele, kes on Eesti teekonda ELis nende aastate jooksul märkimisväärselt panustanud.

Aasta eurooplase ja aastate eurooplase tiitli annavad üle peaminister Kaja Kallas ja  Euroopa Liikumise juht Petros Fassoulas 9. mail Euroopa päeva seminaril Vabamus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Maakas
19 päeva tagasi

Olen ilmselt täiesti kultuuritu inimene, sest ma ei saa aru, mida selles filmis leitakse. Ma ei saa selle fenomenist aru ja ausalt öeldes on see film igav. Mulle tundub, et suure seltskonna ajudes on geenimuutus toimunud ja nad mõtlevadki totaalselt teisiti. Ok, eks need kunstiinimesed on alati asju teistmoodi näinud, aga praegu on pool maailma nagu hulluks selle filmi pärast läinud. Või on tõesti koroonavaktsiin sellise kaose inimeste peades tekitanud? Miski vandenõuteooria seda kusagil väitis, aga paraku on paljud selle valdkonna nn vandenõuteooriad vägagi õigeks osutunud. Üks tunnistas nüüd ju isegi, et jah, sellel vaktsiinil on surmavad kõrvalmõjud.

Hellat
19 päeva tagasi
Reply to  Maakas

Mina näiteks olen vägagi elus, kuigi vaktsineeritud. Ja seda juba 3 aastat tagasi. Ja palun võtke oma rohud ära ja hommikuti pole vaja konjakit ka juua.

To Hellat
19 päeva tagasi
Reply to  Hellat

See, et sa elus oled ei tähenda, et ka sinu ajuga kõik korras oleks.

mitmendas
18 päeva tagasi
Reply to  Hellat

palatis oled

meie
18 päeva tagasi
Reply to  mitmendas

kuuendas palatis

kurkull
19 päeva tagasi
Reply to  Maakas

Minule küll tänapäevane moodne kunst sobib ja ise teen ka.Hommikul võtan Hellati soovitusel rohud ära,joon 0,5 liitrit konjakit peale,koperdan peldikusse,teen väga ilusa julga ja siis imetlen tükk aega seda kunstiteost.Lõpetuseks rooman sealt palja tagumikuga voodisse,sõiman rõvedalt abikaasa läbi ja keeran põhku,et järgmiseks etenduseks vormi saada.

need
19 päeva tagasi
Reply to  Maakas

on need isemoodi, kes iga asja peale kargavad , kisavad ja üksteisest üle röökimise peale eufooriasse lähevad

ssds
18 päeva tagasi
Reply to  Maakas

vaata see film läheb peale publikule lääne ja kesk-euroopas. ja mitte selle pärast, et see on mingi jõhker sedööver, mis kannab väga sügavat sõnumit. lääne- ja kesk-euroopa on sügavalt kristlik. kui prantsusmaa-itaalia-hispaania välja jätta, siis on palju võltsvagadust, “keep-smiling” suhtumist, ülimat taktitunnet jne. kui sellised nt kuulevad, et hulk inimesi (isegi kui nad on samast soost) koorivad end üksteise ees ihualasti, siis veel viidavad aega väikeses ruumis külgepidi koos, see on nende jaoks nii uskumatu, et… see on meie jaoks uskumatu. samuti teemad, mida käsitletakse – inimesed läänes on ülimalt pealiskaudsed, on küll valmis lobisema iga kontvõõraga pikalt tühjast-tähjast, aga… Loe rohkem »

ilmselt
19 päeva tagasi

pole selliseid tiitleid üldse vaja…..häid tegusid tehakse vaikselt!

viinahaua
19 päeva tagasi

vend on nendest vingem

reaal
19 päeva tagasi
Reply to  viinahaua

nimekirjast 2 teevad reaalselt Eesti jaoks suuri asju

Aleks
19 päeva tagasi

Lisan siia “tõelise” eurooplase, Mare Tralla.

Vot siis
19 päeva tagasi

Vot see nimekiri on ikka hirmus kõle, võta üht ja viska teist. No millise suure asjaga need isikud on siis hakkama saanud? Pigem marginaalsus, hall argipäev ja rahva kulul. Kurb, et ei suudeta leida inimesi, kes seda tiitlit tõesti vääriksid, vaid esile tahetakse vägisi tõsta neid, kes reaalsuses on tühised.

aprill
20 päeva tagasi

ju möödas, aga miks mitte ka see fotokunstnik