0

Vanamuusikafestival oli nagu rokk-kontsert

Lääne Elu

info@le.ee

Camerata Øresund pani Haapsalu vanamuusika festivalile uhke punkti. Arvo Tarmula
Camerata Øresund pani Haapsalu vanamuusika festivalile uhke punkti. Arvo Tarmula

Haapsalus 26. korda toimunud vanamuusikafestival oli sel aastal populaarsem kui kunagi varem ja tõi kuurortlinna hulgaliselt muusikafänne.

Möödunud nädalal neljapäevast pühapäevani toimunud festivalil andsid Jaani kirikus ja Toomkirikus kontserte muusikud nii Eestist kui ka mujalt Euroopast. Festivali kunstiline juht Toomas Siitan jäi tänavuse festivaliga väga rahule. ,,Festivali kava oli väga vaheldusrikas ja igaühele oli midagi pakkuda,’’ rääkis ta.

Siitani sõnul nautis vanamuusikafestival sel aastal tunduvalt suuremat publikuhuvi kui eelnevatel aastatel – pea kõik kontserdid olid välja müüdud ja saalid rahvast pungil täis.

Festivalile andsid neljapäeval  avalöögi ansambel Studio Vocale ja Haapsalu festivali barokkorkester, kelle esituses sai kuulda Bachi aegumatuid kantaate. Erakordselt edukalt kulgenud festivalile pani suurejoonelise punkti Camerata Øresund – orkester, mis koosneb Rootsi ja Taani parimatest noortest muusikutest. Solistina astus üles mitmete auhindadega pärjatud viiuldaja Peter Spissky, kes on ühtlasi ka orkestri kunstiline juht.  Kontserdil tegi kaasa ka noor Eesti metsosopran Tuuri Dede. Siitani sõnul oli elamus sellest kontserdist nii võimas, et seda võiks täiesti vabalt võrrelda mõne rokk-kontserdiga.

Siitani sõnutsi olid tal selle aastase festivali  korraldamisel  uut abijõudu ja ta loodab, et festival saab sellest ainult uut hoogu juurde.

Festivalil esinenud artistide muljed festivalist ja Haapsalust olid Siitani sõnul vaid positiivsed. ,,Kõik olid linnast vaimustuses! Haapsalu kirikud ja linna atmosfäär on sellisele muusikale ja festivalile just sobivad,’’ ütles ta.

Merilyn Tamm

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz