Galerii: Tšaikovski festivali kontsertidel käis üle 2000 kuulaja

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 114
Peterburi sarvekapelli esinemine tõi toomkiriku pilgeni rahvast täis. Foto Gunnar Laak

Kolmandat korda toimunud Tšaikovski festival tõi läinud nädaalõpul kontserdisaalid publikut täis ja esinejad võeti vastu ovatsioonidega.

„Hästi läks,” oli festivali produtsendi Tuuli Metsoja esimene hinnang lõppenud festivalile.

Metsoja sõnul külastas programmis olnud ühtteist kontserti või ettevõtmist 2100 inimest. „Võib-olla neljapäeval oli publikut pisut vähem, aga tegemist oli ka tööpäevaga ja samal ajal oli linnuse avamine,” arutles Metsoja. Ta lisas, et ka pühapäevasele lastegalale oleks veel mõned kuulajad juurde mahtunud,

Enamasti läksid kontserdid aga täissaalidele ja soovijate äramahutamiseks tuli panna lisatoole. „Mul on tunne, et sarvekapelli kontserdil jäi mõni inimene uksetaha, aga midagi pole teha. Püüdsime küll teha kõik, mis meie võimuses, aga ruumidel on seinad ees,” rääkis Metsoja.

Festivali produtsendi sõnul võttis publik kõik esinejaid väga hästi vastu: „Peaaegu iga kontserdi lõpus tõsusis publik püsti ja tervitas esinejad ovatsioonidega.” Metsoja lisas, et ka esinejad kiitsid publiku sooja vastuvõttu.

Kui esimesel kahel aastal kuulusid festivali kavva ka vabaõhukontserdid Haapsalu linnuses, siis tänavu keskenduti väiksematele kontsertitele Haapsalu eri kontserdisaalides. Metsoja sõnul on ta tänavuse festivaliga väga rahul. „Eks me kõik otsi midagi uut ja vaheldust,” sõnas ta.

Metsoja sõnul on vabaõhukontserdi puhul väga suur ilmastikurisk. Tänavuse oli festivali ajal küll päikeseline ilm, mis oleks vabaõhukontserti lubanud, kuid samas oleks kuulamist häirinud tugev tuul. „Meie ootused kvaliteedile on väga kõrged,” lisas ta.

Seda, mida võiks oodata järgmiselt Tšaikovski festivalit, ei osanud Metsoja veel öelda. „ma ei julge praegu midagi lõplikku öelda,” tunnistas ta. Samas ütles Metsoja, et väikese linnuse uuenenud keskkond on väga inspireeriv ja sinna võiks tulevikus mõne kontserdi planeerida. „Kindlasti tuleb festivalil ka vabaõhukontsert, aga praegu veel ei oska öelda, milla,” ütles ta.

Fotod Gunnar Laak

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Metsaelanik
4 aastat tagasi

Aitäh tasuta galerii eest

intelligentne psühhopaat, siidlipsuga
4 aastat tagasi

ja mulle väideti reedel, et lastegala on välja müüdud. ei olnud ju.
aga muidu oli kõik suurepärane.
vabaõhukontserdi formaat on ikka rohkem kergema muusika jaoks.