Leetrid on jõudnud Pärnusse

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Eelmisel nädalal nakatus leetritesse veel neli vaktsineerimata inimest. Kokku on sel aastal Eestis leetritesse haigestunud 25 inimest, neist kaks Pärnus, kirjutab Pärnu Postimees.

Leetritesse haigestusid välisreisil nakatunud koolieelikust poiss, tööl välismaalastega kokku puutunud täiskasvanud naisterahvas ning eelmisel nädalal leetritesse haigestunud lapse ema koos kolmeaastase tütrega.

Eelmisel nädalal andis terviseamet soovituse lapsevanematel veenduda nii oma laste kui enda vaktsineerituses.

Terviseameti põhja regionaalosakonna juht Ester Öpiku sõnul näitab hüppeline leetritesse haigestumine seda, et maailma terviseorganisatsiooni seatud 95-protsendilise vaktsineerituse lävendi täitmine on hädavajalik.

«Puhangute vältimiseks on oluline, et kõik, kellel puuduvad tervislikud välistused, oleksid leetrite ja muude nakkushaiguste vastu vaktsineeritud,» ütles Öpik, kelle sõnul kaitsevad vaktsineeritud lapsed ja täiskasvanud nakkushaiguste eest lisaks endale ka ühiskonna immuunpuudulikkusega liikmeid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments