Kevin Sakson tuli kahekordseks Eesti karikavõitjaks

Kevin Sakson. Foto: Marko Mumm
Kevin Sakson – Eesti kahekordne karikavõitja kergejõustikus. Foto: Marko Mumm

Tallinnas Kadrioru staadionil olid pühapäeval Eesti noorte karikavõistlused kergejõustikus. Starti tuli 323 noort kergejõustiklast 32st klubist.

Eesti noorte karikavõistlustel võistlevad U16, U18 ja U20 vanusegrupi sportlased. Tehnilistel aladel sooritatakse võistlus U20 vanusegrupi vahenditega. See on Eesti noorte kõige tugevam jõuproov.

Läänemaalt võttis noorte karikavõistlustest osa kaks kergejõustiklast. Haapsalu kergejõustikuklubi sportlased Anna-Maria Vjazemski ja Kevin Sakson tegid kaasa kahel alal.

Kui mõlemad noored oli edukad päev varem toimunud Läänemaa meistrivõistlustel, siis sama suutsid nad ka Eesti karikavõistlustel.

Eriti edukaks kujunes võistlus Kevin Saksoni jaoks. Eesti omavanuste parim heitja-tõukaja kaitses oma trooni ka sellel võistlusel. Kuulitõukes suutis ta 6kilose raudmuna tõugata 18.34 ja 1,75 kg raskust ketast heitis 58.33. Esimesel alal edestas ta hõbedameest üle kolme meetri, kettaheites aga oli edu teise koha võistleja ees koguni üle 11 meetri. Kuulitõuke tulemus jäi mais tõugatud isiklikule rekordile alla vaid ühe sentimeetriga. Seevastu kettaheitetulemus on noormehe uus isiklik rekord. Mis veelgi tähtsam. Mõlemal alal on Kevinil nüüd täidetud U20 Euroopa meistrivõistluste norm. Euroopa parimad selgitavad selles vanuses medalivõitjad 18-21.juulini Rootsis Boras.

Anna-Maria Vjazemski tegi väga hea etteaste 100 meetri tõkkejooksus. Ajaga 14.97 saavutas ta selles jooksus hõbemedali. See on sportlase hooaja tippmark, isiklikust rekordist jäi puudu vaid 0,04 sekundit. Teise alana võttis ta ette kõrgushüppe, kus tuli 1.58ga üheteistkümnendaks.

Juba juuni lõpus saame nii nimetatud kahte, kui teisi meie paremaid kergejõustikunoori näha võistlemas Rakveres toimuvatel Eesti noorte meistrivõistlustel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments