0

Suur galerii: Mesikäpa teatejooksul osalesid 7 Haapsalu ja Läänemaa kooli lapsed

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee


Foto: Silver Raidla

Neljapäeval toimus samaaegselt 26 linnas üle-eestiline neljateistkümnendat korda heategevuslik teatejooks, mis tõi liikumisvõime kaotanud laste ravi toetuse nimel jooksma üle 12 000 põhikooli noore.

Sel aastal toetati Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse tegevuspargi laiendamist.  Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse läheduses asub ratastoolipark. Selle kõrvale mängualale kavandatakse mitut uut atraktsiooni, et liikumisvõime kaotanud lapsed saaksid õues koos teiste lastega mängida.

Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses saab igal aastal ravi ligikaudu 3500 patsienti, kelle liikumisvõime on vähenenud või täielikult kadunud.

Laste heategevussündmus teatejooks toimus samaaegselt 26 Eesti paigas. Esmakordselt joosti Narva-Jõesuus ja juba mitmendat korda jooksid lapsed Arukülas, Elvas, Haapsalus, Jõgeval, Keilas, Kohtla-Järvel, Kuressaares, Kärdlas, Muhus, Narvas, Otepääl, Paides, Peetris, Põlvas, Pärnus, Rakveres, Raplas, Sillamäel, Tallinnas, Tartus, Tõrvas, Valgas, Viimsis, Viljandis ja Võrus.

Haapsalust ja Läänemaalt osales toimunud staadionil teatejooksul 288 jooksjat seitsmest koolist: Haapsalu Põhikool, Haapsalu Linna Algkool, Ridala Põhikool, Uuemõisa Algkool, Palivere Põhikool, Oru kool ja Noarootsi kool.
Osalesid 5.-9. klassi õpilastest koosnevad võistkonnad. Võistkonnas oli kaheksa liiget ja iga laps läbis 200-400 meetri pikkuse distantsi.

Jooksu avasõnad ütles HNRK juht Kadri Englas. Päevajuhina astus üles Haapsalu noor ja Eesti Noorteühenduste Liidu juht Roger Tibar. Teatepulkade jagamisele ja stardipaugu andmisele olid appi tulnud HNRK-s ravil olevad lapsed.

Teatejooksu suurtoetaja on Kalevi Mesikäpp, toetajad Kultuurkapital, Tallinna linn, Tartu linn ja Eesti Kergejõustikuliit.

Mullusel jooksul kaasa löönud Uudo Sepp, Sissi Nylia Benita ja Jaagup Tuisk käisid ise Haapsalus kohal ning tegid video sellest, mis on seniste teatejooksudega kogutud annetustest saanud ning mille jaoks tänavu toetust kogutakse.

 

Fotod: Silver Raidla

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz