Galerii: Haapsalu kultuurikeskuse ees näeb filmiplakateid

Lääne Elu

info@le.ee

Haapsalu kultuurikeskus ees avatud näitusel näeb plakateid aastakümnete taguseid filmiplakateid. Foto Arvo Tarmula

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival avas neljapäeval Haapsalu kultuurikeskuse ees vabaõhunäituse „Eesti filmi autoriplakat 1969–1993”.

Rahvusarhiivi filmiarhiiviga koostöös sündinud näitusel on väljas 20 plakatit peamiselt 1970.–1980. aastatest. Plakatite autorid on tuntud kunstniku Ants Säde, Ülo Emmus, Silver Vahtre, Vladimir Taiger, Priit Pärn, Leonhard Lapin, Kaarel Kurismaa ja teised.

Filmidest on esindatud „Navigaator Pirx”, „Hukkunud Alpinisti hotell”, „Madude oru needus”, „Saatana pisar”, „Nukitsamees”, „Karoliine Hõbelõng” ja „Metsluiged”, mis seonduvad otseselt ulme-, fantaasia- ja muinasjuttfilmide žanritega, aga ka „Viimne reliikvia”, „Tuulte pesa”, „Briljandid proletariaadi diktatuurile, „Metskannikesed”, „Hundiseaduse aegu”, „Šlaager”, „Bande” ja „Lurich”. Eraldi rühma moodustavad animafilmid: „Kilplased”, „Klaabu”, „Rüblik”, „Tuvitädi” ja „Värvilind”.

Tegemist on esimese nii mastaapse filmiteemalise näitusega Haapsalus. Näitus jääb avatuks 28. aprillini.

Fotod Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments