Uus toetus jätab väikesed projektid rahata

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Asuküla raamatukogu juhataja Imbi Sildaru rõõmustab, et hasartmängumaksust regionaalsete investeeringute programmi rahaga saab vana koolimaja soojaks. Foto Arvo Tarmula

Lääne-Nigula vallavanema Mikk Lõhmuse hinnangul jätab rahandusministeeriumis äsja loodud maakondliku arengustrateegia tegevustoetus ääremaade projektid rahata.

Maakondlike arenguprojektide toetamiseks loodud programmist jagatakse üle Eesti välja 5 miljonit eurot, millest Läänemaa peaks esialgsete arvutuste järgi saama ligi 300 000 eurot. Toetusraha jagamisel on esimest korda aluseks võetud valem, et 60 protsenti rahast jagatakse maakondade vahel võrdselt, 40 protsenti aga vastavalt rahvaarvule.

Sihtasutuse Läänemaa tegevjuht Anu Kikas on seisukohal, et sellise metoodikaga saab maakond arendusraha vähem, kui võiks: „Me oleme sellega kohutavalt kaotanud ja kui vaadata demograafilist trendi, siis ainult hullemaks läheb. Võidavad Tallinn, Tartu, Pärnu.”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lihtsalt Maria
5 aastat tagasi

Täpsustavalt: PRIa rahadest tehti mänguväljak suures osas, omaosaluse summa oli toonasel Ridala vallal

vot tebe na
5 aastat tagasi

koolimaja jätkamiseks vallal raha puudus, aga 500000 krooni maksva ja kasutult siiani seisva mänguväljaku tarbeks enne kooli sulgemist jätkus

Oot-oot
5 aastat tagasi

40 protsenti jagatakse vastavalt rahvaarvule – taaskord aplaus endisele maavanemale Suurele! Tänu temale vähenes Läänemaa elanike arv oluliselt.

to oot- oot
5 aastat tagasi
Reply to  Oot-oot

Tundub, et Neeme Suur on süüdimatu. Temast küll ei pasta välja, et tal oleks mõttes meeleparandus, sest igal hetkel ta püüab linte lõigata ja ennast eksponeerida.