0

Lääne päästekeskus alustab lõkkepatrullidega

Lääne Elu

info@le.ee

Lõket tohib teha vaid mittesüttival pinnasel ning tuld ei tohi jätta üksi. Foto: Urmas Lauri

Lõket tohib teha vaid mittesüttival pinnasel ning tuld ei tohi jätta üksi. Foto: Urmas Lauri

Lääne päästekeskus koos keskkonnainspektsiooniga alustavad sel nädalavahetusel mitu nädalat kestvate lõkkepatrullidega.

Lääne päästekeskuse päästemeeskonnad, ohutusjärelevalve inspektorid koos keskkonnainspektsiooniga teevad 30. märtsist kuni 14. aprillini lõkkepatrulle.

Reidide käigus pööratakse eriline tähelepanu lõkete tegemisele, et ennetada suuremate kahjude tekkimist ja tõsta inimeste teadlikkust tuletegemise ohtlikkusest.

Päästeametnikud jälgivad tuleohutusnõuete täitmist kogu kevadise tuleohtliku perioodi vältel ka peale reidide perioodi. Kulupõlengud saavad enamasti alguse inimesest, seetõttu saamegi rääkida tahtlikust süütamisest, hooletust käitumisest, teadmatusest. Pole harvad juhud, kus kulupõleng algab maha visatud suitsukonist, tikust või põllule visatud klaaspudelist.

Kulupõletamine ja süütamine on keelatud, ohtlik ja karistatav tegevus. Juhul, kui lõkke tegija ei allu päästjate korraldustele ohutusnõudeid täita või saab lõkkest alguse kulu- või hoonepõleng määratakse inimesele rahatrahv.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz