Riigikohus teeb valimiskaebustes viimased lahendid kuu lõpus

BNS

Kehtetud valimissedelid Nõva valimisjaoskonnast. Foto: Urmas Lauri

Riigikogu valimistel Pärnumaal EKRE nimekirjas kandideerinud Meelis Malk esitas riigi valimisteenistusele kaebuse jaoskonnakomisjonis kehtetuks tunnistatud sedeli kohta, millega jäi ilma ühest häälest. Repro: Pärnu Postimees
Riigikohtusse jõudis riigikogu valimistega seoses kokku 22 valimiskaebust, millest praeguseks on lahendatud kaheksa ning viimastes kaebustes on lahendeid oodata 27. märtsiks.

Esmaspäeval saabus riigikohtusse üheksa kaebust ehk seega on lahendamata kokku 14 kaebust, ütles riigikohtu pressiesindaja Susann Kivi BNS-ile.

“Kaebuste põhiliseks sisuks oli e-hääletamise erinevad aspektid, vangide hääletamis-ja kandideerimisõigus ning valijate nimekirja mittekuulumine,” selgitas Kivi.

Senistest kaebustest on riigikohus kuus kaebust jätnud rahuldamata ning kaks kaebust on jäetud läbi vaatamata.

“Kaebuste lahendamise tähtaeg on seitse tööpäeva riigikohtusse saabumise ajast ehk lahendite avalikustamise viimane aeg on 27. märts,” ütles Kivi.

Kivi sõnul on põhiseaduslikkuse järelevalve kolleegiumi nõupidamisi sel nädalal tavapärasest rohkem.

“Kuivõrd kaebusi on tõepoolest väga palju, siis enne 27. märtsi tõenäoliselt lahendeid oodata ei saa,” ütles Kivi.

Riigikogu valimistulemused saab välja kuulutada alles pärast viimaste valimiskaebuste lahendamist, mis tähendab, et riigikogu uus koosseis koguneb aprilli alguses.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments