Saartele reisijate arv kasvas veebruaris ligi 9 protsenti

BNS

Parvlaev Tiiu teel Rohukülla. Foto: Urmas Lauri

Parvlaev Tiiu teel Rohukülla. Foto: Urmas Lauri
Eesti suursaarte ja mandri vahelist parvlaevaliiklust topimetav riigifirma TS Laevad vedas tänavu veebruaris 107 338 reisijat, mida on 8,9 protsenti enam kui mullu samal ajal.

Ühtlasi vedas firma võrreldes möödunud aasta veebruariga ka rohkem sõidukeid. Nimelt viis TS Laevad aasta teisel kuul üle 52 001 sõidukit, mis tähendas aastavõrdluses 11,2-protsendilist kasvu, teatas riigifirma.

“Suuremat tulemust aitas saavutada tehtud reiside suurem arv ning veokite-haagiste arvu oluline kasv, kusjuures jooksva aasta lõikes ehk perioodil märts 2018-veebruar 2019 ületas üle viidud sõidukite arv esmakordselt TS Laevade opereerimise ajaloos ühe miljoni piiri,” ütles TS Laevade juhatuse liige ja teenindusvaldkonna juht Pille Kauber pressiteate vahendusel.

Ta lisas, et lõppenud kuul toimusid kõik reisid plaanipäraselt ning ükski reis talviste ilmaolude tõttu ära ei jäänud. Kõikidest veebruarikuu reisidest väljusid õigeaegselt 99,4 protsenti.

Virtsu-Kuivastu liinil kasvas veebruaris reisijate arv 7 protsenti 81 189 reisijani ning üle viidud sõidukite arv 10 protsenti 38 761 sõidukini.

Rohuküla-Heltermaa liinil reisis veebruaris 26 149 inimest, mis tähendas aastatagusega võrreldes 16-protsendilist kasvu. Lisaks viidi liinil üle 13 240 sõidukit ehk samuti 16 protsenti rohkem kui eelmisel aastal.

TS Laevad OÜ opereerib Eesti suursaarte ja mandri vahelist parvlaevaliiklust Rohuküla-Heltermaa ja Virtsu-Kuivastu liinidel.

TS Laevade emafirma on börsil noteeritud Tallinna Sadam, mille enamusosalus kuulub riigile. Mullu vedas ettevõte suursaarte ja mandri vahel rekordilised 2,3 miljonit reisijat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments