Korb: EKRE-ga kõneluste alustamine ei lõhesta Keskerakonda

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Mihhail Korb. Foto: Urmas Lauri
Eesti Konservatiivse Rahvaerakonnaga (EKRE) konsultatsioonide alustamine on Keskerakonna jaoks väga raske, kuid erakond sellest ei lõhene, sõnas Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb.

Korbi sõnul ei lähe Keskerakond valitsusse, mille põhimõtted ei austa kõiki Eestimaa inimesi ning mis turvatunde tekitamise asemel seda lõhuks, edastas Keskerakonna pressiesindaja.

„Keskerakonnal oleks tõepoolest olnud lihtsam minna opositsiooni, kuid on selge, et valijate eest saab seista ainult läbi rääkides ning ühisosa leides. Kui EKRE ja Isamaaga meile olulistes küsimustes kokkupuutepunkte pole, ei lähe me ka valitsusse,“ ütles Korb. Tema sõnul on EKRE-ga konsultatsioonide alustamine arusaadavalt väga raske, kuid keskerakond sellest ei lõhene.

Korb tõi esile, et esialgu on tegemist vaid konsultatsioonidega ning valitsuse moodustamises ei saa mingil juhul kindel olla.

„Nii eesti kui ka vene emakeelega inimesed saavad sellele liidule oma hinnangud anda kohe, kui on olemas koalitsioonileping, mida tulevane valitsus saaks täitma asuda. Suure osa ühiskonna välistamine juba praegu ei vii meid edasi,“ ütles Korb.

Korbi sõnul tuleb EKRE-l “valimiseelsest retoorikast välja “tulla ning tema ega paljud teised erakonnaliikmed ja toetajad ei saa EKRE väljaöeldut kuidagi aktsepteerida.

„Ühisosa otsimata opositsiooni minek tähendanuks alla andmist ja loobumist võimaluse otsimisest seista meie ligi 130 000 valija ning põhimõtete eest,“ ütles Korb.

Korbi sõnul on Keskerakond valmis vajadusel opositsiooni minema ning seda näitas tema sõnul ka loobumine Reformierakonna pakkumisest alustada kõnelusi.

Keskerakondlane Raimond Kaljulaid teatas teisipäeval, et astus Keskerakonna juhatusest välja, kuna ta ei nõustu erakonna juhatuse otsusega alustada kõnelusi Eesti Konservatiivse Rahvaerakonnaga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ain
5 aastat tagasi

Jõudu ja jaksu Keskerakonnale valitsuse moodustamisel. Sest see kolmikliit (kesk,ekre,isam.) oleks rahva tahe. Ka
Mart Helme kareda kesta all tuksub rahvale
soe ja headsooviv süda. Usaldame neid.

Kodanik
5 aastat tagasi
Reply to  Ain

Rahvas väljendas oma tahet valimistel. Meeldib see meile või mitte siis tõsi on see, et RE võitis valimised üsna veenva eduga. Hea tava kohaselt paneb valitsuse kokku valimiste võitja nagu ka president on öelnud teeb ta valitsuse moodustamise ettepaneku Kaja Kallasele. Praegune Jüri Ratase tõmblemine näitab vaid seda, et tegemist on väga võimuahne inimesega ei muud. Jüri Ratas sai valimistel rohkem kui 2 korda vähem hääli kui Kaja Kallas ka see näitas rahva tahet. Rahva tahe oli selge – ei soovita peaministrina näha Jüri Ratast. Tugineda tuleb faktidele mitte emotsioonidele.

Tõnu
5 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Aga kuidassa siis aru ei saa Rahva tahe ongi need kolm erakonda, kesk, ekre, isam.
Löö nende punktid kokku, suur ülekaal.
Kallase ja reffidega ei taha keegi tegemist teha. Kas president saabsinu arust reffidega vägisi kedagi kokku panna?Absurd.

Kodanik
5 aastat tagasi
Reply to  Tõnu

Tundub, et sa Tõnu ei ole väga nutikas tüüp, lahmid siin lihtsalt kibestunult ja emotsioonidelt. Mine hari ennast pisut ja siis tule proovi uuesti 🙂 🙂

Agu
5 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

minuarust võitis ka EKRE ju valimised tegelikult, kolm korda rohkem kohti juurde võrredes eelmiste valimiste ajal. Tuleb end harida pisut ja arvutada osata ikka 🙂 Mida REF võitis, praeguse seisuga mitte essugi

Ahhoi
5 aastat tagasi
Reply to  Agu

Ref võitis valimised, EKRE korjas aga Vabaerakonna ja kesikute puudli Isamaa ning ka Eesti 200 hääled

2. kodanik
5 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Hea tava ei nõua, et valitsuse paneks kokku võitja erakond, vaid president teeb neile selle ettepaneku. Ja president on seda ka lubanud teha. Ja siis sõltub juba erakonnast, kas nad ka valitsust teha suudavad.

vägisi seob?
5 aastat tagasi

Üks võike “aga” on asjal. …aga see pole Korbi otsustada, kas lõheneb või mitte. Kui ikka EKRE teatud seltskonnale ei sobi, siis lõhenebki.