Läänemaal toimub esimest korda töö- ja karjäärimess

Lääne Elu

info@le.ee

Mullune töömess. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu kultuurikeskuses toimub reedel Läänemaa töö- ja karjäärimess. Kui varasemal neljal aastal oli tegemist töömessiga ja keskenduti eelkõige vaid töö pakkumisele ja töö otsimisele, siis tänavu on messil oluline osa karjäärivalikute teemadel. Messile on oodatud koolinoored, õppimisvõimalusi tutvustab paarkümmend haridusasutust nii Läänemaalt kui mujalt Eestist, teatas Töötukassa.

Tööotsijaid ootab messil 25 Läänemaa tööandjat ja pakkumisel on nii suvised hooajatööd kui pikaajalise lepinguga töökohad. Tööandjad ootavad oma ridadesse ka vähenenud töövõimega inimesi. Kokku on tööandjatel vahendada ligi sadakond töökohta.

Töötukassa Läänemaa osakonna juhataja Evelin Kullisoni sõnul on mess hea võimalus tööandjatega silmast silma kohtuda, töötingimuste ja ootuste üle arutleda ja huvipakkuva kohta küsida. „Oluline osa messist on suunatud noortele, kes saavad esitada küsimusi ja tutvuda edasiõppimise võimalustega ning kontakte luua suviseks tööd pakkuvate tööandjatega,“ toob Kullison esile.

Messil on ka hea võimalus saada nõu erinevatelt spetsialistidelt karjäärivalikute tegemisel, töötavate inimeste õppe võimalustest ning teavet küsida ettevõtluse alustamisest ja ka maksualastes küsimustes.

Kultuurikeskuse keldrisaalis saab päeva jooksul kuulata põnevaid arutelusid, mis keskenduvad suvel töötamise plussidele ja miinustele, Läänemaa noorte ettevõtlusele ning Euroopasse tööle asumise võimalustele. Arutletakse ka teemal „Tööpuudus või tööjõupuudus?“, kus arvamust avaldavad nii tööandjad kui töövõtjad.

Messi uksed on avatud kella 11 – 14 ja töömess on tasuta. Töö- ja karjäärimessi kohta saab lisainfot veebilehelt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments