Helme: paneme Ühtse Venemaaga leppe kõneluste lauale

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Mart Helme. Foto: Arvo Tarmula

Mart Helme. Foto: Arvo Tarmula
Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimees Mart Helme ütles, et EKRE juhatus koguneb täna õhtul arutama Keskerakonna ettepanekut koalitsiooniläbirääkimiste alustamiseks, vahendas ERRi uudisteportaal.

“Ma olen saatnud laiali kutse täna õhtul juhatuse erakorralise koosoleku kokku kutsumiseks. Nii, et täna õhtul me otsustame. Selleks ajaks peaks olema teada ka Isamaa seisukoht,” ütles Helme.

Keskerakonna juhatus otsustas esmaspäeval teha ettepaneku koalitsiooniläbirääkimisteks EKRE-le ja Isamaale.

“Aktuaalne kaamera” küsis Helmelt, kas Keskerakonna koostöölepe Ühtse Venemaaga ei pruugi saada EKRE-le takistuseks. Helme vastas, et see teema pannakse lauale, kuid ei soovinud täpsustada, mis moel ja kas see on EKRE jaoks nn punane joon.

Täna on juhatuse koosolek ka sotsidel ja Isamaal.

Isamaa otsustab, kas võtab vastu Reformierakonna kutse läbirääkimisteks nende ja sotsidega või soovib luua koalitsiooni EKRE ja Keskerakonnaga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Triibik
5 aastat tagasi

Ega normaalne inimene ei eeldagi,et erakonnad peaks oma KÕIKI valimislubadusi täitma. Või nagu ütles õpetaja Laur Tootsile :kui tervet rehkendust teha ei jõua, tee vähemalt pool.Kõige hullem,kui valitsusse saaks sotsid.Minupoolest võivad maksud tõusta, aga sotside rändelepet ja suuri aktsiisitõuse ei andesta ma neile iial !!

Eesmärk
5 aastat tagasi

pühitseb abinõu. “Paneme küsimuse lauale”, aga kui hakkab segama võimule saamist, siis “paneme kalevi alla”. Tsirkus vs. valimised on läbi, aga klounid jäid. Põnev kuhu poole siis nüüd “laeva nina” keeratakse?!

Ahhoi
5 aastat tagasi

Vaatasin täna AK-d ja seal hakkas Helme juba keerutama. Kui saatejuht küsis leppest Ühtse Venemaaga, siis Helme hakkas kohe keerutama, leppele olevat alla kirjutanud A:Seppik, kes täna Ref-i liige. No lollimat juttu ühelt juhtpoliitikult olla ei saagi. Öelgu M.Helme, et ega temastki ole midagi paremat oodata, võimu nimel on temagi nõus kasvõi oma vanaema maha müüma. Arvata võib, et need on alles Helme õied poliitika kõrgpilotaažis.

Tiit
5 aastat tagasi

Kui reff ei ole teovõimeline, siis ongi parim Kesk, Ekre,Isamaa koalitsioon. Reff tõmbas
endale ise vee peale.KaKale mingit teist võimalust ei tule koalitsiooni moodustamiseks.

kaval ülesehitus
5 aastat tagasi

EKRE võidab iga variandi puhul. On see Eestile hea või mitte, aga neil tõotab järgmisel korral veel parem tulemus tulla.

Jah
5 aastat tagasi

Ekre kruvib hinda, kindlasti ta ei lähe valitsusse. Sellisel juhul on tema aktsiad maha mängitud ja reiting ei tõuse.

Kodanik
5 aastat tagasi

Eks nüüd tuleb EKRE tegelik pale esile, kas jäävad endale kindlaks või müüvad end võimu nimel maha

Jaak
5 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

No nüüd on vaja rõhuda enda müümise peale
Muidu ei saa reff võimule