Kallas: Ratas tahab oma toolist iga hinna eest kinni hoida

Lääne Elu

info@le.ee

Reformierakonna esimees Kaja Kallas. Foto: Arvo Tarmula

Kaja Kallas. Foto: Arvo Tarmula
Reformierakonna esimees Kaja Kallas kirjutas oma blogis vastuseks Jüri Ratase avaldusele, et Keskerakonna esimehe seisukohad muutuvad nii kiiresti, et järge ei jõua pidada. Kallase sõnul kumab Ratase otsustest läbi soov oma peaministritoolist iga hinna eest kinni hoida.

“Lugesin Jüri Ratase poliitilist avaldust ja pean vajalikuks paar asja ära klaarida. Jüri Ratase seisukohad muutuvad nii kiiresti, et järge ei jõua pidada. Esiteks, enne valimisi välistas ta EKRE-ga koostöö, nüüd teeb neile esmajoones ettepaneku alustada koalitsiooniläbirääkimisi,” kirjutas Kallas oma blogis.

“Teiseks teatas Jüri Ratas valimisööl, et tema soov on Keskerakond viia valitsusse, Reformierakonna vastavasisulisele ettepanekule vastas Keskerakond aga eitavalt,” meenutas Kallas.

“Kolmandaks, teatas Jüri Ratas 8. märtsil, et austab valimiste tulemust ja seda, et president teeb valitsuse moodustamise ettepaneku valimiste võitjale ja pall on Reformierakonna käes. Reformierakond tegi pärast Keskerakonnalt vastuse saamist vastava ettepaneku Isamaale ja sotsiaaldemokraatidele, kes pidid seda ettepanekut täna arutama. Ootamatult muutis Jüri Ratas oma reedest seisukohta ja tegi kiirustades ettepaneku EKRE-le ja Isamaale,” selgitas Kallas.

“Pehmelt öeldes kummaline on jutt, et Jüri Ratase soov sellist ettepanekut tehes on ära hoida erakorralised valimised. Vabariigi valimiskomisjon pole isegi praeguste valimiste tulemusi välja kuulutanud, ammugi pole president veel teinud ettepanekut valitsuse moodustamiseks ning valitsuse moodustamise katse pole ka läbi kukkunud. Põhiseaduse kohaselt tekib oht erakorraliste valimiste väljakuulutamiseks alles 73 päeva peale tulemuste väljakuulutamist ehk kuskil jaanipäeva paiku,” seisab Kallase blogis.

“Kokkuvõttes, tänased uudised panevad Keskerakonna reedese otsuse Reformierakonnaga kõnelusi isegi mitte alustada uude valgusesse, ükskõik kui kõlavaid sõnu selle põhjenduseks tehakse. Ja siit paistab paraku kaugele soov oma toolist iga hinna eest kinni hoida, hoolimata sellest, et valija soovis Eestis esile kutsuda muutuse ja istuva peaministri välja vahetada,” lõpetas Reformierakonna esimees Kaja Kallas oma blogisissekande.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
vanaema
5 aastat tagasi

Nu kis ei taha sääl tuuli pääl olla. KK tahab nii vääga seda tuuli omma tagumendi alla saada, et ei tia isegit kohe, mida kokku jahvatab.

Hmm
5 aastat tagasi

Nu ei taha kohe kuidagi uskuda .. 🙂

Imelik
5 aastat tagasi

“…valija soovis Eestis esile kutsuda muutuse ja istuva peaministri välja vahetada”
Kaja Kallas ei ole vist reaalpoliitikast õieti aru saanud. Valimiste võitmine on ikka ainult osa võrrandist, teine osa tuleb ikka ka endal valmis teha.

Liina
5 aastat tagasi
Reply to  Imelik

Ah , küll vanarebane miljonivaras Siim rattad alla sätib rahavankrile ja selle vasakule toimetab ……

uskmatu-toomas
5 aastat tagasi

Oli tore aeg ei olnud internetti ega sotsmeediat ja inimesed tundusid meil tarkadena ! Nüüd nn.digiajastul kuula,vaata ja imesta kui palju on ajaloolasi kes ei tea lähiminevikust midagi(või siiski teavad?)kui palju on meil kirjaoskajaid kes ei saa kirjutatud tekstidest aru,kui palju on meil kõrgepalgalisi ajupesijaid muidugi seebita pugejaid ja kui hästi kogu see ajuloputus eesti inimestele paeale läheb !
Ega niisugust kampa virisevaid,sõimlevaid ja ajupestuid ei saagi kunagi valitsema ausad,targad ja omakasupüüdmatud valitsejad !

Kusti
5 aastat tagasi

Ei mingit refi valitsust,
sest me ei taha viletsust.
Kesk, Isamaa ja Ekre hea,
siis reffe valitsuses nägema ei pea!

Valdo
5 aastat tagasi

Mind paneb kurvastama see, et targad inimesed virisevad meedia vahendusel.
Kahju on Eesti inimestest, kes peavad olema kahe osapoole vahel. Mina soovin vaid üht, Eesti edasi liikumiseks on vaja kindlat valitsust.

Mart
5 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Kus sa tarku inimesi näed?

neeme
5 aastat tagasi

Ratas oleks masohhistlik tuhvlialune, kui ta sellise lause peale veel KK-ga koos valitsust ihkaks moodustada.

xyz
5 aastat tagasi

Ei ole kunagi Ratase fänn olnud, KUID KK pidev ülbete lausekõlksuega ämbrisse astumine on tegelikult vist hullem kui Ratase ümmargune sõnademulin. Peaminister, kes pidevalt ämbritega kolistab on väikeriigile kahjulikum kui soliidne härrasmees, kellest keegi midagi aru ei saa.

Tiit
5 aastat tagasi

KaKa võiks mõne lause veel lisaks pähe õppida
kui korrutab koguaeg, et Ratas hoiab iga hinnaga oma toolist kinni. Ennem Kesk, Ekre,
Isamaa kui refid. Refid viiksid meid taas eelmisesse sajandisse.

jaanus
5 aastat tagasi

Ratasele on eluaeg võim väga maitsenud. Kui ta pidi linnapea kohalt lahkuma, siis oli tal nii kurb ilme nagu oleks kogu elurõõm läinud.Nüüd läks Karilaiu plaani võrku.