Läti kirjanik ja illustraator tuleb Haapsallu

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Mārtiņš Zutise raamat „Ärajäänud avastus”.
Mārtiņš Zutise raamat „Ärajäänud avastus”.

Homme kohtub Ridala kooli ja Haapsalu linna algkooli lastega Läti noor lastekirjanik ja illustraator Mārtiņš Zutis.

Zutis on lõpetanud Läti kunstiakadeemia ja asutanud Riias koomiksiajakirja. 2015. aastast illustreerib ta lasteraamatuid. Zutisi teose „Ärajäänud avastus” on eesti keelde tõlkinud Contra ja välja andnud kirjastus Päike ja Pilv. Teos on pälvinud kodumaal Jānis Baltvilksi auhinna parima lätikeelse debüüdi eest.

Kohtumine on osa lugemisprojektist „Meie väike raamatukogu”, mis tutvustab oma kodumaal tuntud, kuid teistes Euroopa riikides vähem teatud lastekirjanikke ja illustraatoreid. Osalevad Eesti, Sloveenia, Poola, Horvaatia, Leedu ja Läti kirjastused ning autorid, kelle teosed tõlgitakse viide võõrkeelde ja tutvustatakse osalevates riikides.

„Eestist osaleb 4000 last ligi sajast koolist,” ütles Katrin Reinmaa kirjastusest Päike ja Pilv.

Kaie Ilves

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments