0

Märtsiküüditamise aastapäevast võib tänavu saada lipupäev

Avatar

BNS

Märtsiküüditamise mälestuspäev 2018. aastal Haapsalus. Foto: Arvo Tarmula
Justiitsministeerium kui represseeritute valdkonna eestvedaja tegi valitsususele ettepaneku kehtestada ühekordse lipupäevana 25. märts, mil möödub 70 aastat märtsiküüditamisest, kirjutab rahvusringhääling.

“Valitsus võib lipu seaduse alusel kehtestada ühekordselt riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutustele ning avalik-õiguslikele juriidilistele isikutele kohustuse heisata 25. märtsil Eesti lipp leinalipuna,” seisab justiitsministeeriumi koostatud valitsuse korralduse eelnõus.

Ministeerium esitas eelnõu kooskõlastamisele riigikogule, riigikohtule, riigikontrollile, õiguskantslerile, riigikantseleile, Eesti Pangale, ministeeriumitele ning linnade ja valdade liidule.

Justiitsministeerium märkis, et kooskõlastamisel on antud juhul eelkõige teavituslik eesmärk – et asutused oleksid teadlikud lipupäeva kehtestamisest ning need asutused ja institutsioonid, kellel on Eesti lipu seaduse § 5 alusel alaline lipu heiskamise kohustus, teaksid seda teha leinalipuna.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz