Karilaid: Jürgen Ligi, lõpeta palun valetamine, piinlik on

Lääne Elu

info@le.ee

Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula
Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula

Jürgen Ligi, aitab valetamisest ja varjamisest VEB fondi teemal. Püüaks selle VEB fondi saaga ükskord nii väärikalt ja õiglaselt lõpetada, kui see täna enam võimalik on, kirjutab Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid Postimehes.

Mihkel Kärmas juhatas aasta tagasi „Pealtnägijas” VEB fondist tehtud loo sisse järgmiselt: „Erinevalt mitmetest vandenõuteooriatest on siin loos selge, et 90-ndate keskel toimus suurpettus, mida mahitati tipptasemel. Samas kedagi süüdi ei mõistetud.” Tänaseks ei ole Eestis vist kedagi, kes ei teaks VEB  fondiga seotud tipptasemel mahitatud 32,3 miljoni dollarilisest suurpettusest, Vahur Krafti allkirjaga võltsitud dokumendist ega sellest, et süüdi ei mõistetud kedagi ainult tänu võimul olnud Reformierakonna vilgaste oravate aastakümnete pikkusele valetamisele ja kuritegude katmisele.

Kaeti nii hästi, et isegi nende oma peaminister Andrus Ansip oli valmis mürki võtma selle peale, et Eesti pangas pole midagi võltsitud. Napp kolm kuud hiljem pidi ta oma sõnu sööma. Ometi jätkub häbematu lausvale levitamine siiani ja see puudutab  VEB  fondi teist tahku: nimelt ettevõtjaid, kellelt riik Eesti pankade ja krooni päästmise nimel omal ajal jõuga raha ära võttis ja pole seda siiani tagastanud. Ilma piinlikkuse ja häbitundeta valetab aga Jürgen Ligi Eesti rahvale näkku, justkui oleks ettevõtjatelt raha ära võtnud Venemaa, kuigi tegelikult tegi seda Eesti riik eesotsas VEB  fondi skeemi kohalike arhitektidega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
24 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mittekeegi
5 aastat tagasi

mida tegid väiksemate pankade juhid

Lubaja
5 aastat tagasi

mees pole siiani veel opositsioonis välja saanud, seal kritiseeritakse ja läbi selle püütakse olukorda parandada. Üle kahe aasta koalitsiooni mõjub vist Karilaiule ikka kui opositsioon. Koalitsioonis tuleb tegutseda mitte iriseda, tulemust aga ei ole kuskil näha selle aja jooksul. Sellist meest küll Riigikogu kohta hõivama pole vaja kes isegi võimul olles tegusid teha ei mõista ja ainult hädaldab pseudoprobleemide üle, esmalt oleks vaja iseendas selgusele jõuda

koll
5 aastat tagasi

keskerakondlase suust on seda humoorikas lugeda… kas avame loetelu? vôi kohe kongiukse? piinlik on

edgarjugend
5 aastat tagasi
Reply to  koll

true, true 8)

Karilaid
5 aastat tagasi

Kuidas Uuemõisa mõisa akendega lood on?

Aknad
5 aastat tagasi
Reply to  Karilaid

ootavad vahetamist!

kodanik 2
5 aastat tagasi
Reply to  Karilaid

Pole enam mingit lugu, arve on makstud.

juss
5 aastat tagasi

Ligi kohta ei tea, aga ansip valetab küll, nagu kommunistile kohane!

Maamees
5 aastat tagasi

Jaanus, tundub, et sul on mingid foobiad. Kirjandus ja valijad ei saa sind kahjuks aidata. Käid igapäev Tallinnas, astu seal arstijuurest läbi ehk saad abi! Väike puhkus haigemajas ei teeks sulle paha.

maamehele
5 aastat tagasi
Reply to  Maamees

Olid siis ilmselt tolleaegsete kasusaajate hulgas?

Tont
5 aastat tagasi

Te olete siin kõik minust targemad, niisis küsiks lihtsa küsimuse: kuidas saab vanglas Riigikogusse kandideerida ? Tavainimesele oleks see võimatu, ometi hr. Ligi seda teeb. Või õigemini- ta pole veel vanglas-vist. Kas mäletate seda tema jõuga Riigikogus läbisurutud ESM i( Euroopa Stabiilsusmehanismi), mille tulemusena Eesti võttis kohustuse garanteerida u.kahe miljardi Euri suuruses Kreeka võlgasid ?Nüüd me enam ei garanteeri,vaid plekime, sest Kreeka seda ei teinud. Aga põhjalikumalt lugege Vikipeediast.

kodanik
5 aastat tagasi
Reply to  Tont

Hakatuseks tuleb Reformireakonnast välja astuda. Selle erakonna liikmed teatavasti vanglasse ei pääse. Isegi kui välja astud, kuid oled olnud Ansipi või Kallase sõber, ei võta ükski vangla sind vastu.

Olen Rootsi kuningas!
5 aastat tagasi
Reply to  Tont

Tont, kas sa kirjutasid oma teksti napsise peaga? Mitte miskit ei saa aru.

Tont
5 aastat tagasi

Kui aru ei saa,on selleks abivahendid- praegusel juhul Vikipeedia. Loe,kui oma mõistus ei võta. Tipi Guuglisse Euroopa stabiilsusmehanism. Sulle ei tulegi iga kuu eraldi teadet, et plekid Kreeka võlgu- neid maksad oma maksudest. Aga kui süveneda ei viitsi, pole mina tõesti süüdi.

Uimane
5 aastat tagasi
Reply to  Tont

ära lolliga lobise liialt ……

Piilupart
5 aastat tagasi

Ah mis sa plärad jälle.

Katrin
5 aastat tagasi

Asi, mida Karilaid kõige rohkem kardab, on see et mõni tema sajast lubadusest saab tehtud. Kui on korras, rongid sõidavad, VEB-fondi raha saadakse tagasi, tenniseväljaku kuut värvitakse üle, koolid remonditakse, muusikakool kolib, vapsid rehabiliteeritakse jne jne jne, siis ju polegi enam midagi lubada ja võib vabalt valimistel kolki saada

arvaja
5 aastat tagasi

Tõesti kummaline, et õiguskomisjoni esimees aina jutustab aga kusagile ei jõua. Ilmselt siis niisama loba. Aga on ka teine võimalus.