Haapsalu poepidaja tegi üürileandjale külma

Poepidaja murdis Posti 5 asuvatesse ruumidesse sisse, et saada kätte sinna jäänud asjad. Foto: Arvo Tarmula

Poepidaja murdis Posti 5 asuvatesse ruumidesse sisse, et saada kätte sinna jäänud asjad. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu poepidaja jäi ruumide üüri võlgu; kui majaomanik ta kauba arestis, murdis poodnik luku maha ja viis asjad ära.

Haapsalus kingitustepoodi Folk pidav lätlane Līga Ozolina on oma viimasele üürileandjale, Posti tänava majaomanikule Vambola Vardjale 12 000 eurot võlgu. „Umbes 12 000–13 000, olenevalt, kuidas viivist arvestada,” ütles Vardja.

Ozolina sõnul on ta võlgu 500-1000 eurot.

Vardja sõnul on Ozolina talle võlgu ühe aasta üüri. Ozolina oli üüriline Posti tänava majas septembrist 2017 septembrini 2018. „Probleemid tekkisid kohe. Ta korra maksis sada eurot juulis, aga oli kokkulepe, et maksab suve alguses enamusosa. Lõpuks lubas käendusi ja asju, aga midagi ei andnud,” ütles Vardja.

„Jõudsime kokkuleppele, et maksan nii palju, kui saan, kuid maksan aasta lõpus, sest ma tol hetkel ei saanud üldse midagi maksta. Nii ma ei maksnud kogu selle aja midagi, vaid töötasin poe ülesehitamiseks, et siiski maksta,” ütles Ozolina.

„Alguses valetab kokku, et alles tuli uuele pinnale ja tal on nii palju investeeringuid tehtud, ostetud asjad. Läheb natuke aega maksmisega. Siis lõpuks tuli see, et kaob ära lihtsalt pinnalt ega maksagi, lihtsalt kõnnib ära,” ütles Vardja.

„Kui ta lõpuks tabaluku poeuksele ette pani, ei olnud ma nõus enam midagi maksma,” ütles Ozolina.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mina.
5 aastat tagasi

Tädi nüüd õigustab ennast.

Liga Ozolina
5 aastat tagasi

The beginnings of this situation comes from conflict with Posti 5, Haapsalu, where the store “Folk” was based owner – OÜ Lääne Kinnisvara. The origin of the conflict, which started already in October 2017, when I wrote official letter that I like to terminate a contract and close the store due to family and professional circumstances. Also I mentioned about my financial situation which not allow me to continue to rent this place. The letter was ignored. In that time I moved all the stuff to another place – Folk united with shop Souvenir de Hapsal and I started to… Loe rohkem »