KIK andis läänlastele näpuotsaga toetusraha

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Nikolai kooli lammutab Tallinna firma Chrushtec. Foto: Urmas Lauri
Nikolai kooli lammutas Tallinna firma Chrushtec. Foto: Urmas Lauri

Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) nõukogu otsustas toetada siseriiklikust keskkonnaprogrammist 142 projekti kaheksas valdkonnas kokku 10,9 miljoni euroga. Läänemaale jagus sellest 28 tuhat eurot.

KIKi toetuste üksuse juht Koit Kaskeli sõnul lammutatakse rahastatud projektide abil maastikupilti kahjustavaid hooneid, korraldatakse ohtlike jäätmete kogumisringe, koostatakse mürakaarte ja tegevuskavasid, rajatakse harrastuskalastajatele püügiplatvorme, organiseeritakse mitmeid teavituskampaaniaid, parandatakse asulate ühisveevärgi- ja kanalisatsioonisüsteeme ning viiakse läbi erinevaid inventuure ja uuringuid.

Läänemaalt toetati kaht Linnamäe arenguseltsi projekti kokku ligi 28 000 euroga. Kütusemahutite lammutamiseks sai selts 13,7 tuhat eurot ja meierei lammutamiseks 14 tuhat eurot. Lammutamine läheb maksma ligemale 31 000 eurot.

Keskkonnaprogrammi 2018. aasta teise taotlusvooru esitati toetuse saamiseks 238 projekti kogusummas 20,6 miljonit eurot.

KIK on riigile kuuluv finantsasutus, mis rahastab keskkonnaprojekte Eesti keskkonnatasudest laekuvast rahast, COkvoodimüügi tuludest ning Euroopa Liidu struktuurifondidest. 8 aastaga on riik KIKi kaudu toetanud ligi 20 000 keskkonnaprojekti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments