Salva Kindlustus: ka jõulupuud saab kindlustada

Lääne Elu

info@le.ee

Kuulsa Haapsalu jõulukuuse nukker lõpp, mil torm Cora tänavu 7. jaanuaril jõulupuu pooleks murdis. Foto: Urmas Lauri
Kuulsa Haapsalu jõulukuuse nukker lõpp, mil torm Cora tänavu 7. jaanuaril jõulupuu pooleks murdis. Foto: Urmas Lauri

Kui tuppa toodud ilus jõulupuu koos õrnade klaasist ehetega peaks õnnetul kombel ümber kukkuma ning selle läbi saab kahjustusi nii puu kui ka ehted, kas siis selliste juhtumite puhul saaks abi ka kodukindlustuselt?

Salva Kindlustuse varakindlustuse osakonna juhataja Alver Kivirüüt selgitas, et kuigi üldjuhul kodukindlustus elavatele taimedele ei laiene, siis arvestades, et enamasti pole tuppa toodud jõulupuu näol tegemist enam elus taimega, siis võiks koduse vara kindlustus ka jõulupuu puhul kehtida.

„Kui oletada, et näiteks uudishimuliku väikelapse, tuulega lahti paiskunud akna või lihtsa komistamise tõttu pikali tõmmatud jõulupuu kukkus nii õnnetult, et läks katki enne oma n-ö kasutusaja lõppu, siis võiks puu õigetel tingimustel olla tõesti kindlustatud uue samaväärse puu hinna ulatuses,“ märkis Kivirüüt.

Sellisete juhtumite puhul tuleks muidugi täpselt arvestada, milline on üldse ühe jõulupuu hind, selle tavapärane kasutusaeg, kas seda on seni korrektselt hooldatud, kastetud jne.

„Üldjuhul jõulupuud muidugi nii kergelt katki ei lähe ja nende hind pole ka nii kõrge, et tasuks ära kindlustuse omavastutuse hinda,“ lisas Salva varakindlustuse osakonna juhataja.

„Puul ja mujal kodus olevad ehted on aga kindlasti kodune vara ja need on kindlustatud vanemate ehete puhul turuhinnas ning uute puhul uue väärilise hinnas,“ selgitas Kivirüüt. „Nii mõnigi jõulupuu võib tegelikult enda peal hoida päris märkimisväärses summas ehteid. Näiteks kristallist või klaasist ainulaadsete kunstitööde või ehete näol.“

Kivirüüdi sõnul pole Salva praktikas seni küll ühtegi juhtumit olnud, mil jõulupuu või selle ehete eest kahjuhüvitist soovitaks. „Arvestades, kuidas kogu meie koduse vara väärtus järjest tõuseb, siis pole tegelikult üldse imestada, kui peagi tõesti selliseid juhtumeid tulema hakkab,“ märkis Kivirüüt.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments