Haapsalu talisuplejad said kauaoodatud soojaku

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4
Eile hilisõhtul saabus veoautoga talisuplejate soojak. Foto: Mihkel Puhm

Eile hilisõhtul saabus veoautoga Haapsalu talisuplejate kaks ja pool aastat oodatud soojak, tänu millele saavad suplejad nüüd ka krõbedate külmadega soojas kohas riideid vahetada.

„Kolmandal katsel õnnestus projektidest raha saada,” ütles üks soojaku organiseerijatest Merike Laur.

Ta lisas, et suvel oli korraks neil kriisiolukord, sest ei teadnud, kes neile soojaku valmistab. Eelkõige piiras valikut väike eelarve. „Kui juba tegija oli olemas, siis läks kähku – kolm nädalat ja oli valmis, siis oli vaja veel transport organiseerida,” ütles Laur.

Lauri sõnul on talisuplejate seas iga valdkonna inimesi. Kui midagi vaja on, siis tuleb lihtsalt hüüdlause õhku visata. „Keegi ikka reageerib või teab kedagi,” ütles Laur.

Just nii nad jõudsidki soojakuni, selle transpordini ja kõige muu vajalikuni.

Uus soojak on beež, kahe aknaga ja tüüpmõõtudes. Ainus, mis seda tavapärasest soojakust eristab, on Lauri sõnul asjaolu, et uks ei ole mitte otsaseinas, vaid külgseina keskel.

Soojaku avamispidu on Lauri sõnul plaanitud jaanuari. Enne seda tuleb sinna veel pisut mööblit tuua – toole ja nagisid. Ka on tulevikus plaanis soojakut õhksoojuspumbaga kütma hakata – enne seda tuleb soojakusse elekter vedada. „Naabrid lubasid, et peaks saama,” ütles Laur.

Soojak maksis kogu kohaliku omaalgatuse programmist saadud toetuse ehk 3000 eurot. Transport tuli maksta oma rahast. Selleks on nad kogunud osalustasu ja saanud pisut tegevustoetusi.

Ka viib talisuplejad soojakust veeni aasta ringi roheline muru – suvel Haapsalu staadioni jalgpalliplatsilt ära võetud kunstmuru.

Mihkel Puhmi pildid

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments