Kuusemüük käib mühinal

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

Möödunud laupäevast on Haapsalus olemas kuusemüügipunktid. Uuemõisas Rannarootsi keskuse parklas neljandat aastat kuuski müüv Arno Lamster ütles, et kuuse hind sõltub puu liigist ja suurusest.

„Hind algab kümnest eurost,” ütles Lamster.
Mehest pisut pikema kuuse hinnaks ütles ta 25 eurot, veidi pikemad nulud maksavad 50 eurot. Nulud, mida Lamster müüb, on toodud Saksamaalt, kuusepuud Valgamaalt Estplanti istandusest.

Nulg peab tema sõnul toas kauem vastu, kui kuusepuu, kuid ta lubab, et jõuluaja peavad ilusasti vastu ka kuused. Siiski tuleb meeles pidada, et enne vette panekut tuleb kuusel tükk alt ära lõigata. „Siis hakkab ta vett sisse võtma, muidu ajab alumised viis sentimeetrit vaiku täis – on nagu lõikelilled,” ütles Lamster.

Kes aga tahab ise metsast kuusepuu tuua, nemad võivad selle tuua riigimetsast. Tuleb vaid vastavalt puu pikkusele sõnumiga maksta ja ise meelepärane puu metsast ära tuua.

Rusikareegel on see, et kuusepuu tuleb tuua sealt, kus tal ei ole lootust suureks kasvada, näiteks teede ja kraavide servadest või elektriliinide ja vana metsa alt. Keelatud on puud võtta noorendikelt ja looduskaitsealadelt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Küsimus?
5 aastat tagasi

Foto ilus ja kuused kaunid aga ka tegemist selle aasta pildiga?