Hanila Heited peeti kolmandat aastat



Trinity Õismets. Foto: Urmas Lauri
Kolmandat aastat lõpetasid Hanila ja Lihula kandi noored sportlased oma kergejõustikuhooaja Paatsalus, kus perekond Saatmäe võõrustas noorte kergejõustikuvõistlust Hanila Heited.

Ideaalsetes tingimustes – päikeseline ilm, sooja 19 kraadi ja kettaheiteks sobilik 5meetrine vastutuul – peetud võistlus tõi pühapäevasesse kergejõustikupäeva rekorditesaju. Toredast võistluspäevast võtsid osa Lihula, Virtsu, Varbla ja Martna kooli ning Pärnu Koidula gümnaasiumi spordilapsed. Kuuli- ning kettaringi astusid ka spordilaste vanemad.

Päev algas kettaheitega. Siin püstitasid noored koguni viis isiklikku rekordit. Tütarlaste U14 vanuserühmas saavutas esikoha Eliise Kolõtšev, kellele sellel võistlusel mõõdeti 0,6 kg kettaga võidutulemuseks 22.71. Eliise on sellel aastal teinud korraliku arenguhüppe. 13aastane sporditüdruk hoiab Eesti hooaja omavanuste edetabelis 25.53ga koguni üheksandat kohta.

Paatsalu võistluse teine oli Kertu Kepp isikliku rekordi 17.05ga. 
Neidude U16 vanuserühmas nägi aga tõeliselt huvitavat võistlust. Trinity Õismets alustas 30meetrise heitega.

Kulla Saatmäe avavooru heide kandus 29 meetri peale. Siis põrutas Trinity 0,75 kg heitevahendi 31,5 meetri peale. Kulla, kelle koduõuel võistlus toimus, võttis nüüd heitesussid jalast ja tegi teises voorus paljajalu heites isiklikuks rekordiks 32.40. Aga ka see ei olnud veel kõik. Trinity suutis külma närvi säilitada ja võttis esikoha 33.86ga. Ka temale oli see võimas isikliku rekordi parandus. Trinity tõuseb U16 neidude hooaja edetabelis seitsmendaks, Kulla aga kümnendaks. Seega on nii Virtsu kui ka Lihula koolide kaks tublit sporditüdrukut Eesti hooaja edetabelis kettaheites esikümnes.


Poiste U12 vanuserühmas heitis Keiro Ristikivi 0,6 kg kettaga 16.62. Kevin Leemets võitis U14 poiste võistluse, heites 0,75 kg kettaga uueks isiklikuks margiks 20.56. Noormeeste U18 vanusegrupis tegi 1,5 kg kettaga uue isikliku rekordi Kaaro Saatmäe, tulemus 34,68. See tulemus paigutab ta hooaja edetabelis 25 kohale. Võistluse võõrustaja Jüri Saatmäe heitis aga 2 kg ketast 28.16.

Enne kuulitõuget said sportlased jõudu kosutavast õunamahlast ja pereema Pille Saatmäe kookidest. Ka kuulitõukes olid lapsed tublid. Ilusat ilma ja positiivset meeleolu nautides tuli ka siin rekord rekordi järel.
Tütarlaste U14 võistluses tõukas Eliise Kolõtšev 2 kg kuuli 9,88 meetri kaugusele.

Kertu Kepp ja Maryan Mikiveer said vastavalt 7.33 ja 7.03.
U16 neidudest tõukas Trinity Õismets 3 kg kuuliga 10.05. Täiskasvanute tõukevahendiga, milleks naistel on 4 kg kuul, sündis aga uus rekord – 8.13. Naiste arvestuses sai Triin Vare kirja 7.91.
Poiste U12 grupis tegid Keiro Ristikivi ja Kert-Kristjan Peet 2 kg kuuliga ka isiklikud margid. Tulemused vastavalt 8.62 ja 8.33.

U14 grupis võidutses Ken-Indek Klimpuš, tõugates 3 kg kuuli 8.65. Joonas Vestli ja Kevin Leemets said aga kirja oma parimad tulemused, vastavalt 8.05 ja 7.30.

Kaaro Saatmäe tõukas 5 kg kuuli samuti oma margiks 10.90.

Autasustamisel peeti kõiki osalejaid Läänemaa kergejõustikuklubi poolt meeles medaliga Hanila Heited III.



Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments