Mees tõi Harilaiult aerulaual 30 kilo prügi

Andrus Tamboom tõi Harilaiult ära 30 kilo prügi.
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5
Andrus Tamboom tõi Harilaiult ära 30 kilo prügi.

Maailmakoristuse raames Harilaidu koristamas käinud Andrus Tamboom tõi saarelt ligi 30 kilo prügi.

Tamboom ütles, et prügikoristamiseks jäi tal aega väheks. Ta alustas retke Vormsilt Harilaiu poole pisut pärast kella 12 teadmisega, et peab jõudma 17.05 väljuvale praamile. Ühe otsa sõitmine Harilaiule võttis tal aega ligikaudu 1,5 tundi. Harilaiul olemiseks jäi tal aega 50 minutit, millest koristada sai umbes 20 minutit. Saarel pidi ta ka sööma ja jooma.

Kuna Tamboom oli varem käinud, siis teadis ta, kus on suuremad prügikohad. „Hajusat prügi, mis on meri rannale uhtunud, koristama ma ei jõudnud,” ütles Tamboom.

Peamiselt tõi Tamboom saarelt endaga kaasa pudeleid ja olmerämpsu. Tamboomil oli plaanis ka kummipaat täispuhuda ja sellele prügi kuhjata, kuid aja nappuses ei jõudnud seda teha,  vaid viskas prügikotid aerulauale, sidus need kinni ja hakkas Vormsi poole tagasi sõudma. „Lootsin palju rohkem ära teha,” ütles Tamboom.

Tema  sõnul oli merel laine kohati nii suur, et kartis, et laine veab prügikoti aerulaua pealt minema. „Siis ma oleksin antikangelane – prügi läks merre, aga õnneks seda ei juhtunud,” ütles Tamboom.

Tamboom ütles, kui meri oleks pisut tormisem olnud, oleks ta hätta jäänud. Tormise mere tõttu kaldus ta tagasiteel ka kilomeetri võrra põhja poole. „Ei suutnud kurssi enam hoida, näen küll, et auto seisab, aga lähemale ei jõua,” ütles Tamboom.

Kursist kõrvale kaldumine ei olnud Tamboomi sõnul probleemiks, sest Vormsi on suur saar. „Nagu spordivõistlus oli lõpuks,” ütles Tamboom.

Tema sõnul läks lõpuks nii kiireks, et kui oleks veel mõni takistus teele ette tulnud, ei oleks ta enam praamile jõudnud. „Olin ka selleks stsenaariumiks valmis. Mul oli telk ööbimiseks kaasas,” ütles Tamboom.

Harilaiult kaasa võetud prügi, viis Tamboom koju konteinerisse. Peamiselt tõigi Tamboom saarelt ära pudeleid, aga ka kellegi aluspüksid ja katkiseid grillreste. Tema sõnul on Harilaid räpane, kuid loodus hakkab seal võimust võtma. „Kõik on taimestiku alla uppumas, kindlasti maa sees on igast koledusi,” ütles Tamboom.

Vormsi jäätmejaamaga Tamboom ühendust ei saanud ja tal poleks jäänud enam aega sinna prügi viimiseks.

Oma prügikoristuse võttis Tamboom kokku sõnaga seikluslikult.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments