Karilaid: Reformierakond tõrjub mind rünnates tähelepanu oma skandaalidelt

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula
Jaanus Karilaid. Foto Arvo Tarmula

Haapsalu volikogu esimees ja riigikogu liige, keskerakondlane Jaanus Karilaid nimetas Reformierakonna juhatuse liikme Jaanus Ratase üleskutset tema tagasiastumiseks riigkogu õiguskomisjoni esimehe kohalt Reformierakonna keskkontori katseks tähelepanu oma probleemidelt kõrvale juhtida.

„Pressiteate saatis Reformierakonna keskkontor. Arvan, et see on Reformierakonna keskkontori abitu siplemine, et hajutada tähelepanu Danske panga rahapesujuhtumilt ja VEB fondilt,“ ütles ta.

„Olen selgelt öelnud, et kahe nädala pärast on audit valmis ja võtame seisukoha. Me ei ole peitu pugenud ja tunnistame probleeme. Tahame praegu selgust,“ ütles ta.

„Keskkriminaalpolitsei uurib, meie alustasime auditit. See, mis Reformierakonna keskkontor praegu teeb, on lahtisest uksest sissejooksmine. Kui ilmneb, et on eksitud, peavad nii Riho Lepp kui ka Alo Lõps oma kohalt lahkuma,“ ütles Karilaid Lääne Elule.

Reformierakond saatis täna välja pressiteate, milles erakonna juhatuse liige Jaanus Ratas ütleb, et Riigikogu õiguskomisjoni esimees Jaanus Karilaid peab seoses Haapsalu Linnahoolduse OÜ kriminaaluurimisega tagasi astuma.

„Jaanus Karilaid ei usalda Haapsalu Linnahoolduse OÜ kriminaaluurimises uurimisorganite tööd, vaid on tellinud kahtluste kõrvaldamiseks “sõltumatu” auditi. Selline usaldamatus uurimisorganite vastu pole Riigikogu õiguskomisjoni esimehele kohane, eriti arvestades, et kahtlustatavateks on Karilaiu enda poolt välja valitud ja ametisse nimetatud Haapsalu Linnahoolduse OÜ tegevjuht ja Keskerakonna koalitsioonipartnerist nõukogu liige,“ ütles Ratas.

Lääne prokuratuuri pressiesindaja Liivi Reinholdi sõnul kahtlustatakse Haapsalu Linnahoolduse OÜ juhti Alo Lõpsi riigihangete teostamise nõuete rikkumises. Hange, mille kohta Lõpsile esialgne kahtlustus esitati, oli seotud 100 000 eurot maksva veoki soetamisega Haapsalu Linnahooldusele.

Samas asjas esitati kahtlustus ka Haapsalu Linnahoolduse nõukogu liikmele, linnavolinik Riho Lepale. Talle heidetakse Lääne Elu andmeil ette toimingupiirangu rikkumist ja hanke tulemuse mõjutamist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
24 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ärbi
5 aastat tagasi

eesti esiärpleja on järjekordsesse skandaali sattunud…

Juhan maakülast
5 aastat tagasi

Kahe näoga Jaanus, kas sellised ongi poliitikud, kes resideerivad Toompeal? Esindavad rahvast??? Ainus küsimus on, kas see rahvas on Eesti riigi kodanikud, keda härrased poliitikud esindavad?

jaanus
5 aastat tagasi

Karilaid püüdis rehabiliteerida vabadussõjalasi, kes rääkisid ka omal ajal aususest, ise aga said Hitlerilt raha.

kodanik
5 aastat tagasi

Riigikokku kandideerijatele tuleks mingi mõistuse test teha. Lauslolle ja mitme näoga limukaid ei tasuks riiki juhtima lasta.

linnakodanik
5 aastat tagasi

Karilaid, ära sina vii juttu teemalt kõrvale! Arvan, et lugeda oskad? Hr Ratas on mures, et riigikogu õiguskomisjoni esimehel pole julgust poliitilise vastutuse võtmiseks. Miks sa Karilaid siis sundisid Narvas kahtlustuse saanud keskerakondlastest polltikutel vollikogu liikmetelisuse peatama? Oled sa need sinu suust välja tulnud sõnad unustanud? Vaat siis võin öelda, et sul on ikka väga lühike mälu ja sinusugusel ei peaks olema riigikogus küll kohta.
Kogu selle loo jätkuks sobib tänasesse päeva hästi omaaegse sm Nossovi tsitaat “Ja siis algas Lollidemaal suur segadus”

keskerakonna toetaja, endine
5 aastat tagasi
Reply to  linnakodanik

Karilaid ütles “Ringvaatele”, et poliitilise kultuuri tõstmine ongi vahest valus: et astuda kolm sammu edasi, tuleb mõnikord astuda enne viis sammu tagasi.

Olen Jaanust toetanud kordi, aga vaikselt hakkab tunduma, et ta lihtsalt loobib sõnu. Õnneks oskavad inimesed googeldada ja leida Jaanuse mõnenädalataguseid väljaütlemisi Narva keskerakondlaste kohta.

kodanik
5 aastat tagasi

Toeta aga edasi oma Jaanust.

Kodanik
5 aastat tagasi

Jaanus, milleks selline rumal jutt, kas sa ise ikka usud mida suust väja ajad. Ole riigimees ja puhka veidi.

Imestus
5 aastat tagasi

Härra linnapea. Kas teie ei saa aru, et oma otsustega saete oksa, millel ise istute ja tõmbate alla kogu linnavõimu mainet ? Kahetsen siiralt, et teile oma hääle andsin.

Taas
5 aastat tagasi

Kas Struktuurides on kallutatud jõud?

Urmas Sukles
5 aastat tagasi

Jaanus Ratas juristina peaks teadma, et Eestis mõistab inimese süüdi kohus, mitte politsei, meedia või Reformierakond !

#ARI
5 aastat tagasi
Reply to  Urmas Sukles

Ja milleks siis oma “tõekomisjoni” teed?

Küsimus Suklesele
5 aastat tagasi
Reply to  Urmas Sukles

Kas sa tõe põhjal tahad tõesti väita, et Lepp Linnahoolduse nõukogu liikmena ei omanud Silberauto tõstuki hinnapakkumist enne hanke välja kuulutamist?

Kuidas siis
5 aastat tagasi
Reply to  Urmas Sukles

Aga kas õigeks mõistab juba enne kohtuistungit advokaat?

Mart
5 aastat tagasi

No nii, siin see on. Ei kulunudki kaua aega.