Galerii: Nõva kool tähistas täna õppeaasta algust

Nõva koolis alustas tänavu kooliteed kaks õpilast. Arvo Tarmula
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 44

Nõva koolis alustas tänavu kooliteed kaks õpilast. Arvo Tarmula

Läänemaa väikseim kool, Nõva kool alustas täna pidulikult õppeaastat.

Nõva koolis õpib kokku 18 õpilast. Täna olid koolis kõige tähtsamad inimesed kooli kaks esimese klassi õpilast. Vastvalitud koolidirektor Peeter Kallas meenutas oma kõnes mõne aasta tagust aega, kui toonane Nõva vallavanem tuli kooli aktusele kaisukaruga, sest esimesse klassi ei läinud tol aastal ühtegi õpilast. Kaisukaru istus nende asemel pingil. Kallas oli õnnelik, et tänavu tuli kooli kaks õpilast.

Traditsiooniliselt algas kooliaasta avaaktus vana koolikella helistamisega ning kooli vanimad õpilased tõid saali kõige väiksemad koos nende klassijuhataja Liivi Eevardiga.

„Koolitee ei ole lihtsalt tee kooli ja kodu vahel. Selle tee peamiseks eesmärgiks on omandada eluks vajalikud teadmised ja oskused, et leida iseennast. Sellel teel püsimine nõuab iseseisvust ja pingutust. See on tee teadmiste poole, see on tee suurema vabaduse poole, loovuse ja suurema vastutuse poole,” ütles Kallas oma kõnes.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
xyz
5 aastat tagasi

Mõtlemisainet: vallavalitsus väidab, et SISSERÄNNE on rahvastiku prognoosimisel ebaoluline. Seejuures viimase 3-4 aasta jooksul, kaasa arvatud käesoleval aastal, suurenesid Nõva Kooli õpilaste read tänu SISSERÄNDELE, mitte vallavalitsuse prognoositud sündidele. Neid kahte last ei oleks olnud ilma SISSERÄNDETA!
Kui vallavalitsus (s.t. vallavanem, haridusnõunik ning kooli direktori k.t.) ei oleks viimase 6-kuu “pingutuste” tulemusena mitut last koolist eemale peletanud, oleks Nõva Kooli õpilaste arv viimaste aastate kõrgeim!

eks ta ole
5 aastat tagasi
Reply to  xyz

see meie valla eesmärk ju – eemale peletada, kuidas muidu saaks näidata kui halvas seisus kõik on

Arvan,et
5 aastat tagasi

Koolikiusamine on koolis ka õpetajate tasemel

eks
5 aastat tagasi

ei pääse sisse

eks
5 aastat tagasi

ei saa kommenteerida

Aru ma ei saa
5 aastat tagasi

See kummaliste paraad täna koolimajas on siin veel tasuline ka? Eks ta muidugi on rahaküsimist väärt – paljud näod pole julgenud ennast koolimajas ammu näidata ja täna kõps kohal IRW

Mis
5 aastat tagasi
Reply to  Aru ma ei saa

muud siin öelda, et nõvakad seiske oma õiguse eest kooli pidada ja ärge laske vallavalitsusel ennast ära nullida.Mulle tundub, et väljaspoole püütakse teid näidata tobukeste ja intrigantidena, kes ei saa omavahel hakkama ilma vallavalitsuse sekkumiseta