Järvid esindavad Eestit Stresa festivalil Pärdi muusikaga

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Järvi Instrumentalists. Foto erakogu

Lihula muusikapäevade korraldajad Miina, Martin, Madis ja Marius Järvi sõidavad täna Itaaliasse, et esindada Eestit pika traditsiooniga ja mainekal Stresa festivalil.

Järvi Instrumentalists keelpillikvarteti kontsert toimub 1. septembril Chiesa S. Ambrogios Milano lähistel Stresa linnas. Kontserdil osaleb ka Itaalia segakoor Ars Cantica ning dirigendiks on Marco Berrini. Kavas on kolm Arvo Pärdi teost keelpillikvartetile: Summa, Fratres ja Psalom, ning koos Itaalia kooriga esitatakse teos Missa Syllabica.

Pika traditsiooniga Stresa festival asutati aastal 1961, praeguseks kunstiliseks juhiks on maestro Gianandrea Noseda ning igasuvisel festivalil on esinenud muuhulgas artistid nimega Arthur Rubinstein, Svjatoslav Richter, Maurizio Pollini, Vladimir Ashkenazy, Wilhelm Kempff, Martha Argerich, Claudio Arrau ja Radu Lupu; viiuldajad Nathan Milstein, David Oistrakh, Isaac Stern, Yehudi Menuhin, Gidon Kremer, Anne-Sophie Mutter, Victoria Mullova, Salvatore Accardo, Uto Ughi, Shlomo Mintz, Vadim Repin ja teised muusikalised legendid nagu Mstislav Rostropovich, Maurice André and Andres Segovia.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments