Haapsalus avatakse reedel rulapark

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Täna vihtusid ehitajad rulapargis veel tööd teha. Foto: Tarmo Õuemaa

Haapsalu staadionil avatakse reede õhtul skatepark, kus senisest uhkemaid trikke saavad harjutada nii trikirulluisutajad, tõukeratturid, trikiratturid kui ka rulasõitjad.

„Vanas rulapargis Paralepas olid osa rampe ja takistusi lihtsalt katki. Uues pargis on kõik terve pluss uued rularambid, mida Paralepas pole kunagi olnudki,“ ütles Haapsalu rulatreener Kristjan Meigas. „Tänu sellele saavad harrastajad jõuda uuele tasemele ja mitmekülgsemalt areneda.“

Tipp-parkidega võrreldes on Haapsalu pargis küll kõik elemendid olemas, aga need on madalamad ja see on hea, leidis Meigas. „Haapsalu harrastajate tase ei ole nii kõrge ja selline park sobib meile paremini,“ selgitas ta.

Väljaku haldaja, Haapsalu Linna Spordibaaside OÜ juhataja Tarmo Tuisu sõnul läks skatepark maksma 84 000 eurot pluss käibemaks. Esmalt ehitas OÜ Kivipartner pargi aluseks asfaltplatsi, mis läks maksma 32 000 eurot. Atraktsioonide osa soovis ehitada neli ettevõtet, hanke võitis Tiptiptap OÜ 52 000eurose pakkumusega. „Ehitamine venis natuke, ilmastikuolud olid päris rasked. Aga kiitus ehitajale, sest kvaliteet on hea. Rahule jäi nii projekteerija kui ka järelevalve,“ ütles Tuisk.

Pargi projekteeris staažikas BMX-trikirattur Rasmus Paimre, kes kavandas parki üheksa atraktsiooni, millelt trikitajad saavad hoogu võtta ja hüpata ning mida mööda sõita – flybox, funbox, suur ja väike quarter, quarter-vertwall-quarter, ditch, hubbaset, curvedquarter ja maja.

Rulapargi avamine on reede õhtul kell viis. Oma oskusi on lubanud näitama tulla maailma üks paremaid tõukerattureid Roomet Säälik, Eesti üks silmapaistvamaid BMXi-sõitjad Talis Viirpalu, rulasõitjad Hendrik Gross ja Valev Koitla ning trikirulluiskudel Mats-Kaarel Ruus.

„Tasub avamisele vaatama tulla. Eesti tipud on kohal. Siis näeb ka, mis seal teha saab,“ ütles Tuisk.

Pärast avatseremooniat teeb rulatreener Kristjan Meigas huvilistele näidistrenni. „Ratastega saab teha efektseid hüppeid, mis panevad pealtvaatajad ahhetama. Rulaga võib teha imetrikke, aga need ei paista nii hästi välja. Aga rula on hästi tehniline ala, mis nõuab väga head tasakaalu ja kehaasendit ning kogu keha koostööd,“ rääkis ta.

Praegu käib Meigase rularingis tosin last ja ta loodab, et staadionile ehitatud pargis hakkab neid olema rohkem. „Asukoht on nii hea. Ma saan hästi aru, et lapsevanem ei taha oma last metsa saata,“ ütles ta.

„Eelmine aasta unistasime, et skatepark võiks olla linnas. Nüüd ongi,“ ütles Meigas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juss
5 aastat tagasi

…flybox, funbox, suur ja väike quarter, quarter-vertwall-quarter, ditch, hubbaset, curvedquarter ja maja.
Vägev!

Zanders
5 aastat tagasi

Alo tuleb näitab trikid ette koos Taaviga?

arvamus
5 aastat tagasi

Soovitan valvekaamerad ka paigaldada, sest õige “elu” algab staadionil pärast kella 8 õhtul. Samuti ei teeks paha lastevanematel õhtusel ajal sinna jalutuskäik teha. Saaksid kuulda kuidas ja milliste väljenditega nende järeltulijad omavahel valjuhäälselt suhtlevad.

Kodanik
5 aastat tagasi
Reply to  arvamus

Lossipargi mänguväljakul on ju mingid kaamerad. Kasu pole neist midagi. Ikka lõhutakse ja laamendatakse seal.
Ei istu sul keegi 24/7 nende taga.