Juubelimatk sai ühe alguse Nõvalt

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

RMK ühismatk Penijõel ja Perakülas. Fotod: Ardo Kaluvee ja Kaarel Kõvatu
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6

RMK ühismatk Penijõel ja Perakülas. Fotod: Ardo Kaluvee ja Kaarel Kõvatu

Peraküla looduskeskuse teeotsas on silt, mis ütleb, et Ähijärveni on 820 km. Just nii pikk on Eesti pikim matkarada, mida hakkas neljapäeval astuma paarkümmend matkajat, et tähistada Eesti vabariigi 100. sünniaastat.

Peraküla–Ähijärve on üks RMK matkaradadest, mis jooksevad risti-rästi läbi Eesti. Teine selline algab näiteks Lihula lähedalt Penijõelt. Augustikuistele EV100 juubelimatkadele mindi matkateede otspunktidest ka Kauksist, Ähijärvelt, Iklast ja Oandult ning kohtutakse 25. augustil matkateede ristumispaigas Aegviidus. Peraküla–Aegviidu matkalõik on 188 km pikkune ning seda läbib kolm matkagruppi. Kogu aeg on sama matkajuht, Eesti matkaliidu asepresident Tõnu Pihelgas. Aga mida mina siin teen, mõtlen murelikult neljapäeva hommikul Peraküla looduskeskuse ees oma elu esimese ametliku jalgsimatka algust oodates.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments