Kirke võitis rahvusvahelistel võistlustel kuldmedali

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kirke võimlejad kuldmedalitega. Foto erakogu

Kirke võimlejad said Belgias Lièges toimunud rahvusvahelisel võimlemisvõistlusel kavaga „Sini-must-valge” kuldmedali.

Kirke 10.-18. aastased võimlejad osalevad Belgias rahvusvahelisel võimlemisfestivalil Euorgym, mille ühe osana peeti esimest korda võistlust European Gym for Life Challenge.

Võistlusel osales 37 võimlemisrühma 12 riigist, kokku enam kui 800 võimlejat. Iga rühm astus üles 3minutilise kavaga, mis pidi sisaldama nii tantsu-, akrobaatika- kui ka šõuelemente.

Kirke võistluskava kandis Eesti 100. sünnipäeva puhul nime ”Sini-must-valge” – tüdrukud olid riietatud sinistesse, mustadesse ja valgetesse kostüümidesse ning kava lõpuks moodustasid noored võimlejad sõna Estonia.

Kirke juhendaja Lia Puhmi sõnul oli võistlusel väga erinevaid võimlemisstiile: „Seal esines nii meie moodi võimlejaid kui ka saltohüppajaid.”

Võimlemisvõistlust saab vaadata Youtube vahendusel. Kirke tuleb lavale 8. minutil.

Pärast võistlust jäid 19 Kirke võimlejat veel Belgiasse, et osaleda seal Eurogymi festivalil. Lia Puhmi sõnul festivalil võistlemist ei ole, kuid osavõtjad esinevad Liège linna eri paigus ja saavad osaleda töötubades.

Kolmapäeva õhtul astuvad Kirke võimeljad kavaga „Illusioon” üles festivali galakontserdil. Sinne ei pääsenud sugugi kõik soovijaid, vaid välja valiti kümme võimlemisrühma ja galakontserti on lubanud vaatama tulla ka Belgia kuninganna.  Puhmi sõnul on kava „Illusioon”, millega galakontserdil üles astutakse, keerukamgi kui „Sini-must-valge”, millega võistlusel osaleti.

Võimlemisfestival lõppeb neljapäeval ja reede hommikul asuvad võimlejad Belgiast koduteele. „Meil on kõik hästi ja tüdrukud on terved. Koju jõuame laupäeva hilisõhtul,” teatas Puhm kodus pöialt hoidvatele vanematele.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments