Kellakeeramise saatus selgub augustis

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Eesti peab kuu aja jooksul otsustama, kas pooldada kellakeeramise lõpetamist Euroopas, kampaania algatasid põhjanaabrid soomlased, kirjutab Postimees.

Veebruari algul kutsus Euroopa Parlament Euroopa Komisjoni üles uurima kellakeeramist ning vajadusel teha ettepanek seda muuta. Nüüd küsibki komisjon 4. juulist kuni 16. augustini kodanikelt, huvirühmadelt, aga ka liikmesriikidelt, mida nemad kellakeeramise vajalikkusest arvavad.

Valitsuste tasandil on suurimad kellakeeramise vastased praegu Soome, Poola ja Leedu. Ka Austria on sõnanud, et see teema tuleks üle vaadata. Europarlamendis on sarnaseid hääli kuulda veel näiteks Saksa ja Tšehhi saadikutelt. Eesti aga alles kujundab oma seisukohta.

Aega on täpselt üks kuu ja kõik Eesti inimesed saavad oma hääle anda näiteks elektroonilises gallupis netiaadressil https://ec.europa.eu/info/consultations/2018-summertime-arrangements_et.

Kellakeeramine suvel ja talvel ei anna märgatavat majanduslikku efekti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
anonüümne
5 aastat tagasi

Nõukogude aja kellaaega ei soovi.
Suveaeg peab jääma!
Elame sellisel planeedil,kus ise peab reguleerima.Muud võimalust polegi,kui keerata kella ja nautida siis looduse rütmidega kooskõlas elamist.

Harri-Edgar Duglas
5 aastat tagasi

Ei poolda kellakeeramist. Olen rahuliku ja stabiilse elurütmi poolt.

Endine läänlane
5 aastat tagasi

Elasin aastatel 2000-2002. Selle aja sisse mahtus ka periood, kui katseliselt loobuti kellakeeramisest ning aastaringselt oli talveaeg, mis tähendas, et suvel läks ülivara valgeks ning augusti lõpus oli kell 19.00 paiku juba pime. Ning sel perioodil (vähemalt aastal 2001) ei töötanud Haapsalus ka öösiti tänavavalgustus. Seega olid suveõhtud ikka väga pimedad. Minu arvamus endiselt selline, kui kellakeeramisest loobuda, siis võiks jääda vööndiajaks suveaega.

Kersti
5 aastat tagasi

Nõus.

Merike
5 aastat tagasi

Alaline suveaeg oleks normaalne, ka talvel võiks õhtud sutikenegi valgemad olla

Kersti
5 aastat tagasi
Reply to  Merike

Jah, talvehommikul pole ju vahet, kas lähed tööle kella kuueks või kaheksaks – ikka on pime.

anonüümne
5 aastat tagasi

Delfi uudiste alt sai täna ikka eesti keele ja e-meiliga hakkama.

Kodanik
5 aastat tagasi

Selleks et vastata peab registreerima konto? Tänan ei.