Juunis külastas suursaari rekordarv reisijaid ja sõidukeid

Lääne Elu

info@le.ee

Reede hommikul oli tung Hiiumaale suur. Foto: Urmas Lauri

Parvlaevad Tõll ja Piret. Foto: Urmas Lauri

TS Laevad teenindas käesoleva aasta juunikuus üle 273 tuhande reisija, mis on 5% rohkem kui aasta tagasi ja ühtlasi kõigi aegade suurim juunikuus mandri ja suursaarte vahel teenindatud reisijate arv. Juunis veetud sõidukite arv kasvas samuti 5% ulatudes ligi 108 tuhandeni.

TS Laevad juhatuse esimees Jaak Kaabel märkis, et keskmiselt teenindas laevafirma juunikuus 9100 inimest päevas. „Kõige reisijaterohkem päev oli meile jaanipäev ehk 24.juuni, mil vedasime üle 16 000 inimest. Sõidukite osas suurenes juunikuus oluliselt üleveetud veokite ja haagiste arv, sõiduautode ja busside arv on jäänud mullusele tasemele,“ lisas Kaabel.

Virtsu-Kuivastu liinil teenindati juunikuus eelmise aastaga võrreldes 5% enam reisijaid ja sõidukeid ehk kokku 199,7 tuhat reisijat ja 79 tuhat sõidukit. Rohuküla-Heltermaa liinil reisis juunis 73,7 tuhat reisijat ehk 5 % rohkem ja veeti üle 28,9 tuhat sõidukit ehk 6% rohkem kui aasta varem.

Kuue kuu kokkuvõttes on TS Laevad teenindanud 942,9 tuhat reisijat ja 419,7 tuhat sõidukit, mis on vastavalt 0,3% ehk 2,7 tuhat inimest ja 2% ehk 7,3 tuhat sõidukit rohkem kui eelmisel aastal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments