Perearst Karmen Joller: ärge kasutage inimesi ära

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Eesti Perearstide Seltsi juhatuse liige doktor Karmen Joller. Foto: erakogu

Eestis on palju alternatiivmeditsiini esindajaid: homöopaadid, kristalliterapeudid, korallivee müüjad, energiaga ravitsejad, kirjutab Tallinna perearst Karmen Joller oma Facebooki lehel.

Ma olen selle tee läbi käinud koos oma õega tema viimastel kuudel, enne kui ajuvähk ta meie seast ära viis. Kui inimest ootab ees paratamatus, ei ole tal midagi kaotada – ta proovib ära kõikvõimalikud vahendid. Nägin, kui alatult meeleheidet ära kasutatakse, nägin rumalust ja rahaahnust, aga kohtasin ka häid ja abivalmis inimesi.

Tellisime internetist toidulisandeid. Nendele kulus 200 eurot kuus. Käisime kristalliteraapias. Ostsime kitse ternespiima, mida müüs „imearst”. Osalesime meditatsiooniseanssidel – sündis ime! Mu õe halvatud käsi hakkas paremini tööle! Üheks päevaks. Imetlen platseebo jõudu.

Kui mu õde tahtis minna Brasiilia imearsti juurde, suutsin ta ümber veenda – lennureis ja kuum kliima oleksid ta tapnud. Selle asemel läksime nädalaks Lõuna-Eesti metsadesse palvetama. Saime mõlemad jõudu igapäevaeluga edasi minna.

Alternatiivmeedikutel on ühiskonnas oma roll, aga ärge kasutage inimesi ära. Olge lihtsalt toeks.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments