Galerii: taidlejad pidasid hoogsat volbripidu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 65
Volbriõhtul oli kultuurimajas tavapärasest rohkem nõidu. Foto Arvo Tarmula

Tantsurühma „Läki tantsule” tantsijate eestvedamisel pidasid Läänemaa taidlejad esmaspäeva õhtul Haapsalu kultuurikeskuses maha hoogsa kevadpeo.

Peole tuli kokku 16 kollektiivi Haapsalust ja lähiümbrusest. Sarnaselt populaarsele vähegi viitsijate päevaga sai iga kollektiiv esineda etteastega. Nagu ikka, oli tantsijaid kõige rohkem, kuid esinejate hulgas oli ka Haapsalu kammerkoor ja trumme mängiv kollektiiv „Haapsalu rütmid”. Et tegemist oli volbripeoga, oli märkimisväärne osa esinejatest nõiakostüümides.

Kevadpeo mõte tekkis „Läki tantsule” juhendaja Ulrika Graubergi sõnul üsna juhuslikult:
„Sattusime täiskasvanute segarühma tantsijatega heietama, et mis oleks, kui teeks kevadel ühe peo. Selle järele on lihtsalt vajadus, et kollektiivid ühiselt kokku saaksid, sest muidu toimetavad igaüks oma nurgas – lauljad, tantsijad pillimehed – ja saavad kokku ainult siis, kui on laulupidu või tantsupidu.”

Korraldajad loodavad, et volbripeost kasvab välja tore traditsioon.

Fotod Arvo Tarmula

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Juku
6 aastat tagasi

Üks naisterahvas kannab iseloomule omast kostüümi ja kübrat 🙂