Saarlase Haapsalu mustrid võluvad naisi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Meie Maa, 20. aprill 2018. Repro: Urmas Lauri

Paar aastat turul tegutsenud saarlase Maarja Müüri loodud brändi Pitsiliine Haapsalu sallid on koguvad aina suuremat populaarsust, kirjutab Saaremaa päevaleht Meie Maa.

Pitsiliine pakub Haapsalu salli koekirjas rõngassalle, pihavöösid, siidpluuse ja õhulisi kampsuneid. Samuti saab neilt tellida klassikalisi Haapsalu salle ja kleite.

Klassikaline Haapsalu sall on Müüri sõnul küll imekaunis, kuid seda on keeruline igapäevarõivastusega sobitada. Sellest ajendatuna lõi ta brändi Pitsiliine, mis pakub kvaliteetsetest lõngadest käsitsi kootud pitsilisi kudumeid, mida saab kanda iga päev.

„Kõik sai alguse Haapsalu kutsehariduskeskuses, kus õppisin rahvusliku tekstiilitöö erialal. Minu kudumisõppejõuks sai Aime Edasi, kes tutvustas Haapsalu imelisi pitskirju,“ rääkis Müür.

Tema kutsekooli lõputöö oli Haapsalu sallist inspireeritud kleit, mis on hiljem olnud näitusel nii Haapsalu kuursaalis kui ka kohalikus pitsikeskuses.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments