Läänemaa töömess aitab nii töötuid kui ka tööinimesi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Läänemaa töömessi peetakse tänavu neljandat korda. Foto arhiiv

Läänemaa töömessil on sadakond tööpakkumist ja teematoad, kus õpetatakse stressiga hakkama saama ning end tulevaste töökohtade tarbeks harima.

Teisipäeval kl 11–14 Haapsalu kultuurikeskuses peetaval neljandal Läänemaa töömessil osaleb 30 eri valdkonna tööandjat, kellel on pakkuda sadakond vaba töökohta. „Tööst huvitatuil tasub kindlasti kohale tulla, sest nii head võimalust ühel päeval nii paljude tööandjatega töövestluse pidamiseks teist ei olegi,” ütles töötukassa Läänemaa osakonna juhataja Evelin Kullison. Ta lisas, et messilt võib töökoha leida nii töökogemuseta noor kui ka näiteks inimene, kes vähenenud töövõime tõttu sooviks töötada osalise koormusega.

Kullisoni sõnul pole töömess mõeldud ainult töötutele, vaid seal saavad õppimis-, ettevõtlus-, tööõigus- ja maksualast nõu ning infot ka need, kel töökoht olemas.

Tööandjate kõrval on messil esindatud töötukassa koostööpartnerid nagu TLÜ Haapsalu kolledž, Haapsalu kutsehariduskeskus ja Haapsalu täiskasvanute gümnaasium. Samuti tööinspektsioon, maksu- ja tolliamet ning Lääne-Eesti arenduskeskus.

Maksu- ja tolliameti esindajad on näiteks valmis selgitama maksumuudatuste teemat ja ka tulumaksuvaba miinimumiga seonduvat. Maksuameti Haapsalu teenindusbüroo juhataja Kristiina Ase teeb 2018. aasta tulumaksumuudatustest eraldi ettekande.

Messil on kohal ka Euroopa komisjoni loodud töövahenduse võrgustiku EURES esindaja, kes oskab nõustada neid, kes mõnes Euroopas riigis tööd soovivad leida. Karjäärinurgas aitavad töötukassa karjäärinõustajad soovijatel kaardistada oma oskusi ja rahulolu senise karjääriga.

Kahes töömessi ajal toimuvas teematoas õpetatakse stressiga hakkama saama ja räägitakse tuleviku töökohtadest.

Teematuba „Tööta ja õpi! – õppimisvõimalused töötavale inimesele” viib läbi töötukassa Läänemaa osakonna karjäärinõustaja Piret Luik, kes räägib sellest, millised ametid lähitulevikus eriti hinnas on. „Need erialad, mille järele oli või on ka praegu suur nõudlus ja mille õppimine on populaarne, ei pruugi tulevikus leiba lauale tuua. Seetõttu tuleb oma oskusi pidevalt täiendada ja olla valmis sellekski, et tuleb õppida midagi hoopis uut,” ütles Luik. Ta lisas, et töötukassa saab teatavatel tingimustel toetada ka töötavaid inimesi kutse- ja kõrghariduse omandamisel ning täiendõppel.

Luige sõnul toetatakse sel aastal õppimist arvestusala, info- ja kommunikatsioonitehnoloogia, energeetika ja kaevandamise, keemia-, kummi-, plasti- ja ehitusmaterjalitööstuse, metalli- ja masinatööstuse, metsandus- ja puidutööstuse ning sotsiaaltöö valdkonnas. Toetatavate erialade valik täieneb, kui kutsekojas valmivad uued tööjõuvajaduse uuringud.

Teises teematoas „Stress – sõber või vaenlane?” aitab töötukassa Lilleküla büroo karjäärinõustaja Pille Pesti selgusele jõuda, millised olukorrad inimestes stressi tekitavad ja õpetab, kuidas end liigse stressi eest hoida.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments