0

HÕFFile saabub värvikas Ameerika drag queen

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Carlotta Moore on hetkel Soomes elav Ameerika drag queen. Foto: repro
Carlotta Moore on hetkel Soomes elav Ameerika drag queen. Foto: repro

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivalile saabub praegu Soomes elav ekstravagantne Ameerika drag queen Carlotta Moore.

Filmidiivana tuntud peiburkuninganna, kes kuulub Haapsalus lühifilmide žüriisse, tegi hiljaaegu oma debüüdi ka lauljana, räppides koos ansambliga Nightsatan. Koos Moore´iga tuleb Eestisse võttegrupp, kes väntab temast filmi.

„HÕFFi kohta kuulsin ma juba Ameerikas, et see on f… äge festival,” ütles Moore, kes on muuseas ka suur Priit Pärna filmide fänn.

Carlotta Moore´i muusikavideot näeb siin.

Peale Moore´i on HÕFFile oodata veel tervet hulka külalisi.

Avafilmi „Märulikool” juhatavad sisse režissöör Trevor Stevens, peaosatäitja Heston Horvin ja produtsent Gia Rigoli, kes kõik saabuvad Haapsallu USAst. Tegu on paar kuud tagasi Slamdance´i festivali võitnud märulikomöödia rahvusvahelise esilinastusega.

Briti režissöör Deborah Haywood tutvustab oma debüütfilmi „Nõelapadi”. Linateos avas viimase Veneetsia festivali kõrvalprogrammi „Kriitikute nädal”, kandideeris kolmele Briti sõltumatu filmi auhinnale (BIFA), võitis Sevilla Euroopa filmifestivalil eri- ning Créteil’ naisrežissööride festivalil publikuauhinna. Filmiajakiri Screen International on arvanud Haywoodi ka oma tulevikutähtede nimekirja.

Saksa kättemaksupõnevikku „Lumehelbeke” esitleb režissöör Adolfo Kolmerer. „Kõige pöörasem saksa muinasjutt pärast vendasid Grimme,” on selle filmi kohta öeldud.

Flaami õudusfilmile pühendatud eriprogrammi saabuvad HÕFFile tutvustama sealse žanrifilmi grand old man Harry Kümel, kelle rohkem kui 40 aastat tagasi valminud stiilne vampiirilugu „Pimeduse tütred” on juba ammu omandanud kultusfilmi staatuse, ja Jonas Govaerts, kes juhatab sisse oma slasher´i „Kutsikas” – viimase aja kõige tuntuma flaami õudusfilmi, mida on näidatud kümnetel festivalidel üle terve maailma.

Kodumaistest filmitegijatest on Haapsallu oodata Ilmar Raagi („Tappev Tartu”) ja Andres Maimikut („Macbeth”). Tõelise tähtede paraadi toob kohale aga retroprogrammis linastuv lastefilm „Keskpäev”, millest on lubanud rääkima tulla režissöör Raivo Trass ja näitlejad Maria Avdjuško, Mihkel Raud, Ülari Kirsipuu, Tormi Kevvai ning Sven Suurraid.

HÕFF leiab tänavu aset 27.-29. aprillini. Passid ja piletid on juba müügil.
Kava vaata www.hoff.ee.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz