Silma õpikoda tähistab riigi sünnipäeva filmikonkursiga

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Fotolaager. Loodusfotograafi maskeerimisvarustusega tutvumine. Foto: Marko Valker

Silma õpikoda korraldab Eesti Vabariigi 100. aastapäeva tähistamiseks lühifilmide konkursi, teatas õpikoda oma veebilehel. “Selle eesmärk on suurendada kooliõpilaste huvi meie kodumaa looduse ning selle jäädvustamise vastu. Ühtlasi soovime anda loodushuviga noortele võimaluse oma lühifilmide avaldamiseks,” teatatakse konkursi tutvustuses.

Konkursist oodatakse osa võtma kõiki 10-15 aastaseid noori. Võistlus toimub eraldi nooremas (10-12 aastased) ja vanemas rühmas (13-15 aastased). Töid saab esitada 25. aprillini.

Esitatav töö peab olema lapse enda looming. Kasutada võib ainult autori enda poolt filmitud ning kokku monteeritud materjale. Videole võib lisada muusikat, mille kasutamine ei ole autoriõigustega vastuolus.

Lühifilm peab andma edasi noore autori nägemuse sellest, mis seostub tema jaoks Eestimaa puutumatu loodusega. Video tegemiseks sobivad paigad, mis on tihedast inimasutusest eemal (nt metsad, sood, mererannik jne). Võistlustöös ei tohi olla kaadreid hoonetest, teedest, inimestest ning koduloomadest.

Suure lisaväärtuse annab tööle põnevate loodushetkede jäädvustamine (kohtumised metsloomade või lindudega, harva esinevad ilmastikuolud jne). Filmimisel ei tohi häirida pesitsevaid linde või poegadega metsloomi!

Töid auhinnatakse nii konkursi žürii poolt kui ka rahvahääletusel. Žürii valib nii nooremas kui ka vanemas vanuserühmas välja kuni 10 paremat tööd, mis jõuavad rahvahääletusele. Rahva lemmiku väljavalimiseks korraldatakse internetihääletus, mis kestab vähemalt ühe nädala.

Kõigi lõpphääletusele jõudnud filmide autorid saavad osaleda 24.-26. augustil toimuvas põnevas filmi- ja fotolaagris. Lisaks saavad mõlema rühma kolm paremat lisaauhinna. Žürii annab oma eriauhinna kõige erilisema hetke tabanud töö autorile. Võimaluse korral jagatakse ka teisi eriauhindu.

Maikuu keskel avaldatakse ETV saates „Osoon” konkurssi tutvustav lugu, kus näidatakse katkendeid parimatest töödest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments